Cum sărbătoresc mureşenii Sfânta Marie?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului va fi marcată în judeţul Mureş prin diferite manifestări artistice sau religioase.

Astfel, mureşenii iubitori de folclor pot participa de la ora 14.00 pe platoul Monumentului Eroilor de la Oarba de Mureş, unde va avea loc prima ediţie a Festivalului Cântecului Popular Patriotic „La Oarba şi la Iernut”.

Evenimentul va începe cu o slujbă religioasă, urmată de un spectacol folcloric, în cadrul cătruia vor urca pe scenă Veta Biriş, Sava Negrean Brudaşcu, Dumitru Fărcaş, Aurel Tămaş, Nicolae Mureşan, Marius Ciprian Pop, Cornelia şi Lupu Rednic şi Radu Ciordaş.

Credincioşii de toate confesiunile religisoase sunt aşteptaţi astăzi în comuna Chiheru de Jos, unde va avea loc un pelerinaj la mănăstirea din localitate.

Evenimentul va începe cu procesiunea Calea Crucii, urmată de Sfânta Liturghie, după care, cei prezenţi se vor putea închina la o relicvă a sfintei Rita, adusă din Italia. Sfânta Rita, din Cascia Italia, este patroana cauzelor pierdute fiind cunoscută şi sub numele de Sfânta situaţiilor imposibile.



Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite