Balul strugurilor, la Ceuaşu de Câmpie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mureşenii iubitori de distracţie sunt aşteptaţi mâine seară în comuna Ceuaşu de Câmpie pentru a lua parte la tradiţionalul Bal al strugurilor.

Deoarece recolta de struguri de pe dealurile Culpiului a fost bogată anul acesta, localnicii au decis să sărbătorească aşa cum se cuvine acest lucru. „Tinerii comunei, împreună cu dansatorii trupei Harangalb, dar şi cu dansatorii din Suseni vor porni într-un alai prin toate satele comunei pentru a chema lumea la bal. Alaiul va fi acompaniat de muzică, iar dansatorii vor coborî din căruţe împodobite", a precizat Bod Oliver, muzicant, organizator al evenimentului.

Hoţii de struguri, buni de plată

După ce colindă toate uliţele comunei, tinerii se întorc la Căminul Cultural pentru a  începe balul. „Balul Strugurilor începe la ora 20.00 şi va fi un bun prilej pentru mureşeni să danseze, să bea vin, dar şi să-şi încerce norocul la cele cinci tombole pregătite de organizatori", a mai spus Bod Oliver. Potrivit acestuia, sala de bal va fi împodobită cu struguri, care, conform obiceiului, vor fi furaţi de cei mai curajoşi. „Strugurii sunt păziţi de tinerii dansatori, iar dacă cineva e prins că fură la începutul serii, conform obiceiului, va fi pus să plătească strugurii. După miezul nopţii însă, strugurii vor putea fi furaţi gratis", spune Bod Oliver.

 Intrarea la bal costă 15 lei pentru o persoană şi 25 de lei pentru cupluri. „În preţul biletului este inclusă şi participarea la cele cinci tombole, care au ca premii struguri şi alimente, dar şi vinul de butoi, care va fi oferit gratuit petrecăreţilor", a mai spus organizatorul.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite