„Sărbătoarea Mărului“, la Botoş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Petrecere la Batoş, de Sărbătoarea mărului
Petrecere la Batoş, de Sărbătoarea mărului

Ca în fiecare an, cultivatorii îşi prezintă recolta în faţa consumatorilor, la „Sărbătoarea Mărului", ce se desfăşoară, în weekend, în comuna Batoş. 30 de producători agricoli îşi expun cele mai frumoase fructe la târg.

Manifestările încep încă de sâmbătă, când va avea loc prima ediţie a Cupei Mărului la minifotbal. „În fiecare an încercăm să aducem ceva nou în cadrul evenimentului, iar acum vom organiza prima ediţie a Cupei «Mărul de Aur» la minifotbal. Sâmbătă vom inaugura un teren sintetic de minifotbal, iar la competiţie s-au înscris zece echipe din comuna Batoş şi din localităţile învecinate", a precizat Dumitru Cotoi, primarul comunei.


Concursul de tras remorca, atracţia evenimentului

Distracţia va începe însă duminică, după slujba de la biserică. „De la ora 11.30 va avea loc deschiderea oficială a evenimentului, apoi va urma vizitarea standurilor producătorilor agricoli. Pe scena amenajată în curtea Şcolii Generale vor urca formaţii de dansuri româneşti, maghiare şi săseşti din satele Batoş, Dedrad, Goreni şi Aluniş, Ansamblul Artistic Mureşul, solista Cornelia Ardelean, precum şi elevii de la şcoala din comună", a mai spus primarul.

Ca în fiecare an, cel mai aşteptat moment al Sărbătorii Mărului estre concursul de tras remorca. „Cei care se încumetă să participe vor avea de tras o remorcă de cinci tone. Primii trei, care trag remorca pe o distanţă mai mare, vor fi premiaţi cu 150 de lei, 100, respectiv 50 de lei", a mai spus primarul.

Mureşenii prezenţi la eveniment vor putea cumpăra mere la preţ de producător. Organizatorii se aştepată la peste 2000 de participanţi.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite