Cu cât s-ar vinde Combinatul Chimic Azomureş?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Combinatul Azomureş ar putea fi cumpărat de o un grup de companii elveţiene
Combinatul Azomureş ar putea fi cumpărat de o un grup de companii elveţiene

Potrivit Ziarului Financiar, vânzarea acţiunilor Azomureş către o sicietate elveţiană ar fi cea mai mare tranzacţie care implică o companie românească, de la vânzarea grupului Rompetrol.

Anunţul făcut luni de conducerea Combinatului Azomureş privind posibilia achiziţie indirectă a pachetului majoritari de acţiuni de către grupul de companii Ameropa din Elveţia a dus la o creştere a acţiunilor combinatului, dar şi la tot felul de previziuni financiare.

Astfel, potrivit Ziarului Financiar, tranzacţia ar putea pleca de la 100 de milioane de euro şi ar putea ajunge până la 275 de milioane de euro.

Anunţul făcut a generat o isterie la Bursă, acţiunile Azomureş ajungând la maximul istoric de 1.178 de lei, adică o creştere de 40%.

Combinatul chimic a fost preluar în 1998 de către investitori turci, iar în acest an societatea a raportat un profit uriaş, chiar şi pe timp de criză economică, semn îngrăşămintele chimice sunt la mare căutare pe piaţa externă. În aceste condiţii nu e de mirare că elveţienii sunt interesaţi de această achiziţie.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite