CONTESTAŢII BACALAUREAT 2011/ REZULTATELE DE LA MUREŞ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Număr record de contestaţii la Mureş. Din cei 2.863 de elevi mureşeni care nu au promovat examenul de bacalaureat, 1.870 au contestat rezultatele. Află primul pe mures.adevarul.ro care sunt REZULTATELE FINALE de la Bacalaureat 2011 pentru judeţul Mureş.

UPDATE S-au afişat rezultatele finale la examenul de Bacalaureat

După recorectare, din cele 1.870 de contestaţii depuse, 640 au fost admise. "Dintre cele admise 321 au avut nota mărită, iar 319 au avut nota scăzută", a precizat Ilyes Ildiko, inspector şcolar adjunct în cadrul ISJ Mureş.

Aşadar unii elevi s-au ales cu note mai mici după recorectare. "La examenul de Bacalaureat am avut 39 de elevi respinşi şi s-au înregistrat 47 de contestaţii. Dintre acestea au fost admise 15. Trei elevi din cei 15 care au avut contestaţii admise, au acum nota mărită după recorectare, iar pentru restul de 12 nota a scăzut. Nici un elev nu a avut nota scăzută după recorectare în aşa fel încât să fie respins, pentru că toţi cei 12 elevi erau respinşi iniţial", a precizat Dorin Lobonţ, directorul Grupului Şcolar "Gheorghe Marinescu".

Notele finale după contestaţii pot fi vizualizate aici

Rezultatele dezastruoase obţinute la examenul de Bacalaureat din acest an i-a făcut pe mulţi elevi mureşeni să depună contestaţie. Cele mai multe note contestate au fost cele de la limba şi literatura română (694), urmate de matematică (491). Elevii au depus de asemenea 233 de contestaţii la biologie, 116 la geografie, 91 la anatomie şi fiziologia umană, 75 la istorie şi 64 la limba maghiară.

"Ne aşteptam la un număr atât de mare de contestaţii, dar din experienţa noastră doar 1% din notele lucrărilor contestate se modifică. Elevii au zis însă că n-au nimic de pierdut dacă depun contestaţie",
a precizat Ilyes Ildiko, inspector şcolar general adjunct în cadrul ISJ Mureş.

Potrivit acesteia în cazul în care în urma recorectării nota crește cu mai puțin de 0,5 puncte, nota se păstrează, iar dacă trece de 0,5 punte se rotunjește în sus.

"Lucrările elevilor mureşeni au fost duse la centrul de recorectare din Cluj şi vor fi aduse la noapte înapoi, pentru ca în cursul zilei de mâine să fie afişate la liceele şi grupurile şcolare mureşene", a precizat Ilyes Ildiko. Potrivit acesteia, în judeţul Mureş se recorectează lucrările elevilor din judeţele Harghita şi Braşov.

Află primul de pe mures.adevarul.ro care sunt REZULTATELE FINALE de la Bacalaureat 2011 pentru Mureş.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite