Târgu-Mureş:Transplant de cord reuşit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Transplantul de cord efectuat ieri de medicii mureşeni de la Institutul de Boli Cardiovasculare şi Transplant Târgu-Mureş a reuşit.

Pacientul este un tânăr de 23 de ani din judeţul Alba, care are de ieri o nouă inimă mulţumită familiei unei orădence, care a fost de accord ca organele femeii să ajute la salvarea altor vieţi.


Operaţia de transplant efectuată de medicii mureşeni a fost un succes. „După operaţie cordul a pornit spontan, s-a decuplat aparatul inimă-plămân artificial, inima funcţionează singură, în condiţii normale. Sperăm ca acest lucru să continue şi în zilele următoare şi să începem terapia imunosupresivă obişnuită, care asigură funcţionarea îndelungată a inimii", a spus prof.dr. Radu Deac, şeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară din cadrul IBCvT Târgu-Mureş.


Pacienta care i-a salvat viaţa tânărului de 23 de ani , a ajuns duminică după-amiază la Spitalul Clinic Judeţean Oradea în moarte cerebrală, după ce, la Graz, în Austria, a căzut de pe bicicletă. Luni soţul acesteia a fost de accord cu prelevarea de organe, astfel cordul a ajuns la Târgu Mureş, ficatul, corneea, ţesuturile osoase şi tendoanele au fost trimise la Bucureşti, iar rinichii la Cluj.


Mai multe detalii aflaţi în Adevărul de Seară

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite