Dascălii din Mureş vor putea lua credite cu dobândă mică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Profesorii mureşeni vor putea împrumuta bani cu dobândă mică
Profesorii mureşeni vor putea împrumuta bani cu dobândă mică

Cadrele didactice din judeţul Mureş vor avea, în curând, o nouă Casă de Ajutor Reciproc. Federaţia Sindicatelor din Învăţământ „Spiru Haret", filiala Mureş, va înfiinţa un CAR pentru profesorii care se confruntă cu dificultăţi financiare.

Filiala mureşeană a Federaţiei Sindicatelor din Învăţământ „Spiru Haret" şi-a propus să vină în ajutorul cadrelor didactice, care se confruntă cu grave dificultăţi financiare. „În situaţia economică actual, şi la propunerea colegilor din teritoriu, am considerat că este nevoie de un CAR mai avantajos pentru cadrele didactice, decât cel existent în momentul de faţă în învăţământ. Dobânda percepută pentru un credit contractat de la acest CAR va fi mică, respectiv de 7-9% anual, rămâne să stabilim acest aspect în cursul zilei de miercuri. Sumele care vor putea fi împrumutate se vor situa în jurul valorii de 5.000-6.000 de lei. Avem deja făcut statutul şi suntem foarte aproape de a intra în instanţă pentru aprobare" a declarat Ioan Săcărea, preşedintele sindicatului „Spiru Haret", filiala Mureş.

Val de încrieri

Cadrele didactice care vor să contracteze un credit de la noul CAR vor trebui să cotizeze o anumită sumă pe o perioadă de patru luni, urmând ca după această perioadă să primească creditul. Cei care doresc să se înscrie în noul CAR, îşi vor putea trece suma din CAR-ul vechi, în CAR-ul sindicatului. „Pot să treacă cu fondul de la CAR-ul învăţământului, care există deja, sau vor putea cotiza la acest fond. Binenînţeles, trebuie să şi cotizeze timp de patru luni pentru a beneficia de împrumuturi, dar va fi mult mai avantajos decât cel de până acum. Vom face asta la nivel de judeţ. Iniţial vroiam să înfiinţăm un CAR la nivelul municipiului Târgu-Mureş, dar, la propunerea colegilor din judeţ, şi văzând că dorinţa pentru un astfel de CAR este foarte mare, ne-am gândit să îl extindem. Astfel, vom include aici şi municipiul Sighişoara, Reghin sau Luduş. Înscrierile vor merge bine, pentru că profesorii aşteaptă, deja, demult înfiinţarea CAR-ului. După părerea mea, în două săptămâni vom face cel puţin 2.000 de înscrieri", a adăugat Ioan Săcărea.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite