Produsele naturiste prin teren la Târgu-Mureş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sătui de medicamentele prea scumpe şi de căutatul lor prin farmacii, târgumureşenii aleg să se trateze cu produse naturiste, mai ales acum, în anotimpul virozelor şi al răcelilor.

Dacă până mai ieri la tot pasul se deschideau farmacii, criza a schimbat şi mentalitatea târgumureşenilor. Răciţi cobză, anemici sau cu probleme digestive, cei care nu se simt bine au cam renunţat la medicamentele şi aşa uneori prea scumpe şi se tratează prin metode naturiste. Aşa se face că, parcă peste noapte, au apărut magazinele Bio în care fiecare îşi găseşte leacul pe placul lui.

Schimbările bruşte de temperatură au crescut în ultimele două luni vânzările la produse homeopate sau naturiste, unele ştiute din vremea bunicilor. Cei mai mulţi care apelează la aceste leacuri sunt părinţii, care încearcă din răsputeri să evite excesul de antibiotice şi medicamente, acum când copiii răcesc şi de câte doua ori pe lună. „Imunitatea creşte cu astfel de preparate, nu scade cum se întâmplă în cazul antibioticelor în multe cazuri. Răcelile şi virozele, mai ales dacă nu sunt de natură bacteriană ,pot fi tratate cu succes prin metode simple, naturale", spune Doina Drasoveanu, medic pediatru.

Dar nu trebuie neglijată nici alimentaţia, care să excludă excesul de făinoase, mezeluri şi alimente cu conservanţi.

Sfaturile medicilor, bucuria comercianţilor

De la miere cu propolis şi cătină, până la ceaiurile din plante medicinale toate se vând acum ca pâinea caldă. „Am încercat să îi opresc tusea copilului meu cu tot felul de siropuri, care mai de care mai scumpe, pentru că multe nu se dau pe reţete compensate şi nici gratuite. Nimic, bani daţi aiurea, iar copilul meu tuşeşte pe rupte. Mi-a spus o altă mămică să vin aici la magazin şi să cer ceva pe bază de iederă şi amestecuri de ceaiuri. Acum aflu că si ceaiul din ceapă e foarte bun", povesteşte Ioana Morariu, mămica unui băieţel de trei ani.

Vânzătoarele au observat că cele mai căutate produse sunt cele pentru tuse, răceală şi probleme digestive. Oamenii intră cu reţetele mai întâi în plafare, iar apoi aleg varianta medicamentelor. „Din ce în ce mai multă lume ne solicită ajutorul pentru că formele de infecţii respiratorii sunt tot mai severe, pacienţii le fac repetat, iar abuzul de antibiotice scade rezistenţa organismului", a explicat Alexandru Alecu, medic homeopat.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite