Peste 120.000 de pasageri pe Aeroportul „Transilvania”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă în urmă cu câteva luni, Lokodi Edita, preşedintele Consiliului Judeţean Mureş cerea public demisia directorului Aeroportului din cauza managementului defectuos al unor lucrări ce se afectuau în zonă, acum conducerea Aeroportului se laudă cu o creştere spectaculoasă a traficului aerian.

„Aeroportul „Transilvania” a înregistrat în acest an una dintre cele mai mari creşteri de trafic aerian cu aeronave de pasageri dintre toate aeroporturile din Uniunea Europeană”, a precizat Ştefan Petru Runcan, directorul instituţiei.

Astfel, peste 120.000 de pasageri au decolat sau au aterizat pe aeroportul mureşean. Dintre aceştia, peste 20.000 au fost pasageri străini, care au adus în economia judeţului şi a regiunii peste 3.600.000 de euro.

Conducerea aeroportului susţine că numărul mare de pasageri nu i-a luat pe nepregătite. „Aeroportul este disponibil să deservească un volum întreit de trafic aerian cu dotările în curs de realizare şi cu un număr adecvat de angajaţi la nivelul organigramei de 156 de persoane”, a mai precizat Ştefan Runcan.

Wizz Air, pe primul loc


Un procent de 84,5% dintre pasagerii Aeroportului mureşean au călătorit cu aeronave ale companiei Wizz Air. Potrivit reprezentanţilor companiei aeriene, peste 300.000 de pasageri au beneficiat de serviciile Wizz Air spreşi dinspre Târgu-Mureş, din 2008 şi până în prezent.

În acest an compania a deschis aici ce-a de-a patra bază operaţională din România, efectuând zboruri spre Barcelona, Budapesta, Dortmund, Londra Luton, Madrid, Milano Bergamo, Paris Beauvais şi Roma Fiumicino. În curând pe Aeoportul Transilvania va fi inaugurat un terminal modernizat, de 790  de mp, care va deservi zborurile către ţări non-Schengen.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite