Târgu-Mureş: Prapantiştii mureşeni au cucerit muntele sfânt al nepalezilor (FOTOGALERIE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei zece temerari români au reuşit să survoleze muntele zeului Shiva şi să aducă acasă imagini impresionante. Mureşenii care au cucerit Nepalul au prezentat astăzi trailerul documentarului realizat în timpul expediţiei.

Echipa compusă din zece parapantişti, dintre care şapte din judeţul Mureş, a pornit, la sfârşitul lui ianuarie, într-o expediţie de patru săptămâni în masivul Annapurna din lanţul muntos Himalaya. Scopul a fost survolarea vârfului Machapuchare (6.993 m), considerat muntele sacru al nepalezilor, închinat zeului lor suprem, Shiva, pe are nimeni nu a urcat vreodată.

VEZI AICI GALERIA FOTO

Temerarii s-au dus cu gândul de a filma din zbor imagini inedite de pe acest vârf, din care să realizeze apoi un film documentar. Expediţia nu a fost deloc una uşoară. Parapantiştii au avut parte de vreme rea, cu temperaturi extreme , astfel că nu au putut decola aşa cum şi-au propus.

Norocul a venit cu trei zile înainte de finalul expediţiei, când vremea s-a îmbunătăţit, iar papapantiştii au avut vânt propice pentru zbor. Pilotul Adrian Pochiu a parcurs în zbor un traseu de 60 km, fiind pilotul care a reuşit să se apropie cel mai mult de vârful Machapuchare şi să filmeze cele mai spectaculoase peisaje.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite