Poprire pe conturile Prefecturii Mureş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Angajaţii prefecturii aşteaptă ajutor de la Ministerul Administraţiei şi Internelor
Angajaţii prefecturii aşteaptă ajutor de la Ministerul Administraţiei şi Internelor

Conturile instituţiei au fost blocate de patru ori în acest an. Prefectura Mureş s-a trezit cu toate conturi blocate din cauza proceselor pierdute de Comisia Judeţeană de Fond Funciar, care nici măcar nu este subordonată Instituţiei Prefectului.

Până acum Prefectura a pierdut 75.634 de lei în urma a trei procese pierdute de respectiva comisie, iar acum conturile instituţiei sunt blocate din nou. „În ultima perioadă, au fost îndreptate împotriva instituţiei noastre un număr de patru acţiuni de poprire a conturilor, reprezentând cheltuieli de judecată stabilite în sarcina Comisiei Judeţene de Fond Funciar în urma unor procese având ca obiect retrocedarea de terenuri şi păduri“, a precizat prefectul Marius Paşcan.

Bani pierduţi fără rost

Potrivit conducerii instituţie, poprirea conturilor este o măsură „anormală“, motiv pentru care Prefectura a intentat o acţiune în instanţă. „Este pe rol un proces de blocare a exacutării silite. Comisia Judeţeană de Fond Funciar nu este subordonată Prefecturii, chiar dacă prefectul este cel care o conduce. Acesta este însă interpretarea justiţiei, iar Prefecturii i-au fost reţinuţi din cont peste 75.000 de lei, bani pe care nu-i mai poate recupera. Comisia este formată din reprezentanţi ai Direcţiei Silvice, Direcţiei Agricole, Oficiului de Cadastru, coordonată de prefect. Dar această comisie nu are personalitate juridică şi nu e subordonată niciunei instituţii “, a explicat Cristina Manoilă, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Mureş.
Având popriere pe conturi, Prefectura a cerut ajutor, pentru a-şi plăti salariaţii. „Săptămâna viitoare Ministerului Administraţiei şi Internelor  ne va alimenta contul pentru a putea achita salariile angajaţilor şi facturile la utilităţi“, a mai precizat Cristina Manoilă.

Activitatea comisiei

Comisia Judeţeană de Fond Funciar s-a întrunit în trei şedinţe în acest an şi a adoptat 189 de hotărâri. Cele mai multe aveau ca obiect modificări ale titlurilor de proprietate şi atribuiri de suprafeţe de teren. Prefectura are pe rol 562 de dosare având ca obiect fondul funciar, dintre care în jur de 30 au ca obiect retrocedări de teren forestier şi agricol de până la 30.000 de hectare.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:  

logo ads
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite