Peste 100 de note de 10 la admiterea la Universitatea de Medicină din Târgu-Mureş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Chiar dacă Universitatea de Medicină şi Farmacie a rămas printre singurele din ţară unde candidaţii susţin examen de admitere, notele obţinute de candidaţi în acest an au întrecut toate aşteptările.

Potrivit datelor afişate pe site-ul UMF, la concursul susţinut de candidaţi au fost acordate peste 100 de note de 10, media generală rezultând în urma cumulării mediei de bacalaureat, a mediei anilor de liceu şi cea obţinută la concurs.

La specializarea Medicină Generală în limba română, cea mai mare medie cu care s-a intrat anul acesta pe locurile bugetate a fost 9,99, iar cea mai mică 9,61. Un număr de 129 de candidaţi au intrat pe aceste locuri, dintre care 61 au obţinut nota 10 în concurs.

La specializarea Medicină Generală în limba maghiară, cea mai mare medie cu care s-a intrat la buget a fost 9,98 şi cea mai mică 9,04. Nota 10 a fost obţinută la concurs de 32 de candidaţi.

La Facultatea de Medicina Dentară, au fost 35 de candidaţi care au reuşit să intre pe locurile bugetate, la secţia română, cu medii între 9,93 şi 9,42 (opt note de 10 la concurs), alţi 35 intrând pe locurile cu taxă, cea mai mica medie fiind 7,30.

La Facultatea de Farmacie, au fost 35 de candidaţi admişi pe locurile de la buget la secţia română, cu medii între 9,94 şi 9,05 (trei note de 10 la concurs) şi 49 pe locurile cu taxă, unde ultima medie a fost 5,04.

La UMF Târgu-Mureş au fost, în medie, trei candidaţi pe un loc bugetat.

Rezultatele examenului de admitere pot fi vizualizate aici.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite