Târgu-Mureş: 65 de mureşeni morţi pe şosele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De la începutul anului şi până în luna noiembrie 65 de mureşeni au pierit în accidente rutiere grave. Neadapratea vitezei la condiţiile de drum, indisciplina pietonală, depăşirile neregulamentare sunt principalele cauze ale accidentelor.

România se află pe primul loc în Uniunea Europeană în ceea ce priveşte evevimentele rutiere soldate cu morţi şi răniţi. Potrivit unor informaţii strânse de Poliţia Rutieră, Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Transporturilor din 1990 şi până în prezent în România au murit peste 62.000 de persoane în accidente rutiere. În judeţul Mureş, doar în această lună o persoană a murit şi cinci au fost rănite grav în accidente rutiere.

62 de mureşeni morţi în 9 luni

În judeţul Mureş de la începutul anului şi până în luna septembrie s-au întregistrat  124 de accidente rutiere, soldate cu moartea a 62 de mureşeni.  „În primele nouă luni ale acestui an au avut loc 124 de accidente rutiere grave soldate cu 62 de morţi, 88 de răniţigrav şi 46 de răniţi uşor. Principala cauză ar fi viteza neadaptată la condiţiile de drum, indisciplina pietonală, adică traversarea prin loc nepermis şi folosirea neregulamentară a părţii carosabile, precum şi depăşirile neregulamentare”, a spus Livia Popa, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Mureş. Alcoolul a fost în acest an cazua a 17 accidente grave, soldate cu 7 moţi şi 10 persoane rănite grav.

Octombrie negru

Doar în luna octombrie bilanţul accidentelor rutiere petrecute în judeţul Mureş este unul tragic, înregistrându-se 2 morţi, 16 persoane rănite grav şi cinci rănite uşor. Printre persoanele decedate se numără un biciclist de 56 de ani din Gorneşti, care a fost accidentat mortal deun şofer care nu apăstrat distranţa regulamentară de mers, iar al doua victimă a fost o femeie de 44 de ani, pasageră într-un autoturism a cărui şofer a trecut pe sensul opus într-o curbă deosebit de periculoasă şi a acroşat un autotractor agabaritic. În urma accidentului şoferul autoturismului a suferit leziuni uşoare. 

Printre răniţii grav în urma accidentelor din această lună se numără şi un copil de 13 ani, care se afla într-o maşină condusă de un bărbat de 34 de ani aflat sub influenţa alcolului. „În urma accidentului conducătorul auto şi un minor în vârstă de 13 ani au fost răniţi grav, iar alţi doi pasageri ai autoturismului au fost răniţi uşor”, a mai precizat Livia Popa.


       

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite