Poliţia Mureş: În acest an colaborarea cu instanţele a fost mai bună faţă de 2009

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Polițiștii sunt în dispozitiv, de Sărbători
Polițiștii sunt în dispozitiv, de Sărbători

Reprezentanţii Poliţiei Judeţene Mureş au declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că au avut, în acest an, o colaborare mult mai bună cu instanţele şi Parchetele faţă de anul precedent, care s-a materializat în mai multe mandate de arestare pe numele hoţilor din locuinţe care au fost prinşi.

Adjunctul şefului Poliţiei Judeţene Mureş, Alexandru Câmpeanu, a declarat că numărul de furturi din locuinţe cu operare calificată a scăzut faţă de anul trecut, datorită şi faptului că instanţele au fost mai ferme, reuşindu-se încarcerarea făptaşilor, transmite corespondentul MEDIAFAX.

La rândul său, şeful Inspectoratului Judeţean de Poliţie Mureş, comisarul-şef Valentin Pescari, a precizat că în acest an a constatat o receptivitate bună a Parchetelor şi a instanţelor, care au confirmat mandatele de reţinere emise de poliţişti.

"Probabil şi noi am fost mai fermi, dar am avut o receptivitate bună a Parchetelor şi a instanţelor, reuşind ca persoanele reţinute şi arestate în acest an să fie într-un număr mult mai mare, peste 400, faţă de anul trecut, când au fost 100 şi ceva. Nu suntem adepţii ideii ca omul să meargă la puşcărie, dar atât timp cât (hoţul) face două, trei, patru, cinci infracţiuni şi practic rămâne afară şi săvârşeşte în continuare, nu mai ai ce face şi cetăţeanul se simte lezat şi nu mai e în siguranţă şi vine la noi sau la Parchet. Deci anul acesta a fost o colaborare mult mai bună între noi, Parchete şi instanţe", a precizat Pescari.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:  

logo ads
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite