Reparaţii pe drumurile judeţene. Vezi aici cât costă lucrările!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul judeţean a alocat în acest an bani pentru acoperirea cu bitum a peste 120 de km de drumuri judeţene.De săptămâna viitoare vor începe alte lucrări de reabilitare a drumurilor judeţene, pe tronsoanele unde licitaţiile pentru lucrări au fost contestate.

Şoferii mureşeni nu vor fi nevoiţi să-şi ducă aşa des maşinile în service şi asta pentru că o mare parte a drumurilor judeţene  au intrat deja în reparaţii şi vor fi acoperite de covoare bituminoase.  Chiar dacă la începutul acestui an aveau în plan acoperirea cu nişte covoare bituminoase doar a 61 de km de drumuri judeţene, consilierii au reuşit rectificarea bugetului, iar acestor 61 de km li se mai adaugă alţi 64 de km.

„În acest an am împărţit bugetul în două etape. În prima etapă erau prevăzute realizarea a  61 km de covoare bituminoase şi în etapa II încă 64 de km, care să se realizeaze până în 2012. Am făcut două rectificări de buget şi de la 37 de milioane am ajuns la 57 de milioane de lei pentru drumurile judeţene. E o sumă considerabilă şi sperăm că în doi ani de zile vor realiza peste 180 de km de covoare bituminoase din 720 de km drumuri judeţene. Dacă reuşim ca şi la anul să alocăm bani pentru încă 60 de km de covoare bituminoase, deja altfel se va putea pe drumurile judeţene”, a precizat vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Szabo Arpad.

Probleme cu licitaţiile

Potrivit preşedintei Consiliului Judeţean, Lokodi Edita, contestarea licitaţiilor îngreunează mult  executarea lucrărilor  la drumurile din judeţ. „Am avut probleme la licitaţiile pe drumurile ce fac parte din tronsonul Gorneşti- Ernei- Sovata, unde mereu s-au depus contestaţii şi n-au reuşit să semnăm contractul decât săptămâna trecută. Lucrările au fost câştigate de o asociere între o firmă din Ploieşti şi una din Spania şi urmează să înceapă în curând”, a spus Lokodi Edita.

Potrivit acesteia, Consiliul Judţeean are însă şi datorii faţă de constructori. „În momentul de faţă  nu a putut ataca lucrări noi în judeţ pentru că avem lucrări din 2009, neachitate constructorilor. Suma la care se ridică acestea este de 11.645.000 de lei. Din fondurile primite vom achita întâi aceste lucrări neachitate”, a spus Lokodi.

În momentul de faţă în judeţul Mureş există 24 de km de drumuri judeţene de pământ şi alte  40 de km de drumuri pietruite. Unul dintre drumurile de pământ care va fi reabilitat în acest an va  DJ136 Sîngeorgiu de Pădure-Bezidu Nou, care se întinde pe 9,9 km şi va costa peste 27 de milioane de lei. „Valoarea lucrării este aşa de mare pentru acel drum este unul de pământ, îngust, greu accesibil, iar acesta va fi construit din nou. Se vor realiza poduri, ziduri de protecţie şi o bandă dublă de circulaţie”, a explicat Lokodi.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite