Târgu-Mureş:Mureşenii dau iama în pieţe pentru leacuri contra gripei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgu-Mureş:Mureşenii dau iama în pieţe pentru leacuri contra gripei
Târgu-Mureş:Mureşenii dau iama în pieţe pentru leacuri contra gripei

Pe timp de epidemie de gripă, mureşenii caută fructe şi legume în pieţe contra îmbolnăvirilor .În pieţe, vânzările de fructe şi legume bogate în vitamine au crescut, spun comercianţii, direct proporţional cu frica localnicilor.

Îngrijoraţi de gripa nouă, mureşenii au început să se gândească tot mai serios la propria vitaminizare. Chiar dacă e o măsură preventivă, pe sistemul „paza bună trece primejdia rea”, efectele se simt în special în buzunarele pieţarilor, ale căror vânzări au crescut foarte mult în ultimele săptămâni.

Cele mai căutate alimente sunt cele recunoscute în popor ca fiind bogate în vitamine, cum ar fi cartofii, varza, fructele de livadă şi fructele de pădure. „De obicei cresc preţul la varză toamna, pentru că nu prea se găseşte, dar de câteva zile am vânzări foarte bune şi am lăsat preţurile la 2 lei kilogramul. Săptămâna asta, de exemplu, am vândut aproape 50 de kilograme, foarte mult pentru luna noiembrie”, ne-a declarat Maria Costea, vânzătoare în piaţa Cuza Vodă.

Pe lângă faptul că e un aliment bogat în vitamine şi foarte gustos, varza poate fi folosită şi în cazul durerilor de gât. Foile de varză aplicate în jurul gâtului ajută la ameliorarea durerilor apărute în laringite.

Fructe anti-gripă


În pieţele mureşene sunt la mare căutare fructele de pădure. În condiţiile în care organismul uman nu poate face rezerve de vitamina C, se impune un aport zilnic cât mai substanţial care poate ajuta la prevenirea afecţiunilor de sezon.Cătina albă, de exemplu, comercializată cu 10 lei kilogramul, se vinde foarte bine datorită aportului de vitamine.

Cătina conţine de 10 ori mai multă vitamină C decat citricele. „Vindeam mai ales portocale şi lămâi, dar acum oamenii se tem de gripă şi cumpără multe fructe de pădure. Îşi fac ceaiuri, comprese calde sau le mănâncă între mese atunci când simt că vor răci. Vorbesc cu clienţii mei şi cel puţin jumătate dintre ei mi-au spus că din cauza gripei cumpără atâtea fructe”, ne-a spus Szocs Ilonka, vânzătoare în piaţa din Dâmbu Pietros. Citricele sunt şi ele la mare căutare, dar în cazul lor vânzările sunt constant bune.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite