O jumătate de milion de euro pentru extinderea aerogării. Aeroportul mai vrea încă 2,8 milioane de euro!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul Judeţean Mureş investeşte 509.167 de euro pentru extinderea zonei de check-in, a holului de aşteptare şi pentru acoperirea peronului Aeroportului „Transilvania”. Instituţia a trimis Consiliului încă o listă de investiţii care se ridică la peste 2,8 milioane de euro.

Consilierii judeţeni mureşeni au votat marţi, în şedinţa de CJ alocarea a peste 500.000 de euro pentru extinderea aerogării Aeroportului „Transilvania” din Târgu Mureş. Decizia aleşilor mureşeni vine ca urmare a diversificării rutelor şi a creşterii numărului de curse aeriene care delolează şi aterizează pe pista aeroportului.

De asemenea, odată cu diversificarea numărului destinaţiilor deservite de aeroportul mureşean a crescut şi numărul de pasageri, ceea ce face ca sălile de aşteptare şi cele destinate operaţiunilor de check-in să devine neîncăpătoare. „Investiţia presupune extinderea holului de aşteptare din faţa ghişeelor şi realizarea unei copertine de protecţie a peronului public din faţa aerogării. De asemenea, se va realiza şi o copertină de protecţie la nivelul terasei de la etajul I, din faţa birourilor administraţiei aeroportului”, a precizat Ştefan Runcan, directorul Aeroportului Transilvania. Potrivit directorul aeroportului, lucrările nu vor afecta activitatea aeroportuară.

Licitaţia pentru alegerea constructorului va fi realizată de Consiliul Judeţean, dar preconizăm că durata lucrărilor va fi de circa şase luni. Lucrările se vor realiza pe etape, tocmai pentru ca activitatea aeroportuară să nu fie blocată. La finalul lucrării, investiţia va intra în proprietatea aeroportului, iar noi vom plăti lunar o redevenţă Consiliului Judeţean până la amortizarea investiţiei. Valoarea acestei redevenţe se va stabili la finalul lucrărilor”, a mai spus Ştefan Runcan.

Alte investiţii la aeroport

Consiliul Judeţean Mureş a investit anul trecut suma de 1.330.000 de lei pentru extinderea Aerogării Non Schengen. „Deocamdată aerogara  Non Schengen va fi utilizată pentru zborurile interne, într-un program regulat pentru compania Tarom şi într-un program neregulat pentru alţi 12 operatori de zbor”, a mai spus Runcan.

Pentru acest an, investiţiile şi reparaţiile propuse Consiliului Judeţean de către conducerea Aeroportului „Transilvania” se ridică la 12.336.018 de lei. Dintre acestea 19 sunt obiective de investiţii şi cinci obiective de reparaţii.

Astfel, pentru reparaţia dalelor pistei de aterizare/decolare şi pentru reparaţiile la calea de rulare este nevoie de 3.720.000 de lei, pentru recolmatarea rosturilor la pistă e nevoie de 1.600.000 de lei, pentru înlocuirea cazanelor pentru energia termică este nevoie de 908.739 de lei, iar pentru achiziţionarea echipamentelor de întreţinere a suprafeţei înierbate ar fi nevoie de 430.000 de lei.

Conducerea aeroportului a depus la Consiliul Judeţean această listă de investiţii necesare în luna decembrie 2011, iar bugetul pentru acest an al aeroportului urmează să fie discutat la mijlocul lunii februarie 2012.

Numărul pasagerilor pe Aeroportul „Transilvania” a crescut în 2011 de la 74.827 la 256.814 de persoane, în mare parte datorită venirii operatorului de transport aerian WizzAir la Târgu-Mureş.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite