Târgu-Mureş: UPDATE A blocat o investiţie de un milion de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sensul giratoriu ar fluidiza traficul între străzile Bărăganului, Călăraşilor şi Tisei
Sensul giratoriu ar fluidiza traficul între străzile Bărăganului, Călăraşilor şi Tisei

 În urma articolului din ediţia de ieri a cotidianului „Adevărul de seară", referitor la contrucţia unui sens giratoriu în cartierul Unirii, familia Galfi, proprietara unei bucăţi din terenul pe care ar urma să se facă un drum de legătură, a venit astăzi cu câteva precizări.

Familia Galfi susţine că nu vrea să vândă terenul din cauză că primăria ar avea alte planuri cu el şi nicidecum construirea unui drum care să facă legătura între podul peste Mureş şi Bulevardul Burebista . În plus, dacă s-ar face drumul de legătură, lotul ar fi împărţit în două, lucru care ar duce la o scădere considerabilă a preţului de pe piaţă. „E adevărat că noi am cerut 500 de euro pe metrul patrat, însă de negociat nu a încercat nimeni să negocieze cu noi", spune Csecs Jutko, reprezentanta familiei Galfi.

Primăria ar avea alte interese

Un alt motiv pentru care familia Galfi ţine cu dinţii de proprietatea respectiv este teama că primăria ar avea, de fapt, alte interese în zonă. „Cei care construiesc blocuri aici lângă noi n-au niciun loc de parcare. Ori legea spune că nu poţi construi blocuri fără spaţii de parcare, iar spaţiu nu au. Acesta e interesul", mai spune Csecs Jutko.

Cât despre drumul de legătură, proprietarii cred că nu există niciun plan concret pentru realizarea lui. „Au venit anul trecut să se uite şi ziceau că mută drumul ba un metru mai la stânga, ba un metru mai la dreapta. Păi aşa se face?", spune Csecs Jutko.

Familia este totuşi îngrijorată de faptul că primăria ar putea să o exproprieze forţat. „Eu cred că nu trăim în epoca de piatră şi că drepturile omului se respectă. Nu cred că pot să ne alunge de aici când vor ei", mai spune Csecs Jutko. Familia şi-a angajat deja un avocat şi vrea să se lupte pentru drepturile ei până la capăt.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:  

logo ads
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite