Târgu-Mureş:Conducătorii de mopede, îndemanaţi să circule preventiv

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgu-Mureş:Conducătorii de mopede, îndemanaţi să circule preventiv
Târgu-Mureş:Conducătorii de mopede, îndemanaţi să circule preventiv

În cadrul campaniei de prevenire accidentelor în care sunt implicaţi conducătorii de scutere, ieri în cartierul Unirii din Târgu Mureş aceste vehicule aflate în trafic au fost oprite de poliţişti.

Agentul Ana-Maria Ciui, împreună cu colegii săi a purtat discuţii cu mopediştii, cărora li s-au oferit şi materiale informative. „Vrem să îi conştientizăm privind comportamentul preventiv în trafic şi importanţa echipamentului de protecţie”, ne-a declarat Ana-Maria Ciui, care a precizat că în 2009 au avut loc 25 de evenimente rutiere în care au fost implicaţi aceştia, dintre care trei morţi.

Menţionăm că în judeţ sunt înmatriculate peste 4500 de mopede, din care peste jumătate în mediul rural, din cauză că înregistrarea lor în oraşe este mai scumpă.
 
Pericol public pe şosele

Potrivit noii legislaţii mopediştii vor fi obligaţi să aibă permis de conducere. „Mulţi vor renunţa, fiindcă până acum orice tânăr de peste 16 ani primea un atestat care nu necesita examen”, a opinat Marton Iszak, care are motocicletă din 1984.

„Mulţi şoferi sunt deranjaţi de prezenţa mopedelor, a motocicletelor sau bicicletele, mai ales că unii tineri fac slalom printre maşini şi sunt extrem de periculoşi. Eu am şi maşină, de aceea conduc preventiv când sunt cu mopedul”, ne-a spus Nagy Daniel conducătorul unui scuter.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite