Târgu-Mureş: Implozie de proporţii la Carbid Fox Târnăveni (Video)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Una dintre clădirile combinatului chimic a fost distrusă printr-o implozie controlată. În mai puţin de patru secunde , clădirea înaltă de 30 de metri a fost rasă de pe faţa pământului. Pentru a dărâma prima clădire a fost nevoie de 36 de kilograme de explozibil.

Aseară a fost pusă la pământ clădirea Formoxal, în care odată se producea acidul formic şi oxalic, substanţe folosite la fabricarea insecticidelor. Fiind vorba despre  o clădire foarte înaltă, detonarea s-a făcut în două etape şi a fost o reuşită. Dar pentru asta, timp de o lună, specialiştii pirotehnişti au făcut peste 500 de găuri în stâlpii de beton în care au introdus apoi dinamită. Actualul proprietar al platformei industriale a decis să demoleze clădirea după ce, în decursul anilor, ţiganii au furat tot ce s-a putut valorifica.

Combinatul a fost cumpărat, în 2009, de un investitor austriac, care a decis acum să demoleze toate clădirile şi să refolosească resturile de beton, cărămidă şi fier. Până la sfârşitul lunii august, toate clădirile de pe platforma industrială vor fi puse la pământ. Deocamdată nu se ştie ce se va construi în locul fostului combinat, considerat în anii comunismului un etalon al industriei româneşti.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:  

logo ads
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite