Târgu-Mureş: 11 mureşeni s-au îmbolnăvit cu virusul gripal A/H1N1

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgu-Mureş: 11 mureşeni s-au îmbolnăvit cu virusul gripal A/H1N1
Târgu-Mureş: 11 mureşeni s-au îmbolnăvit cu virusul gripal A/H1N1

Toate cazurile provin de la persoane ce au călătorit în străinătate, tratamentele au decurs  bine iar bolnavii n-au infectat pe nimeni din anturaj.

În ultimele două luni, la Clinica de boli infecţioase 1 din Târgu Mureş s-au înregistrat 11 cazuri de îmbolnăvire cu virus gripal A/H1N1. Potrivit directorului Direcţiei de Sănătate Publică, Florin Buicu, ultimele cazuri au fost pe 26 august, când două familii, formate din 10 persoane, în perioada 13-18 august au fost plecate în excursie în Albena- Bulgaria, iar patru s-au întors acasă bolnave.

“Pacienţii au fost trataţi la clinică şi ulterior la domiciliu. A fost instituit tratament antiviral, iar starea generală a bolnavilor este bună, fiind vorba de o formă uşoară de gripă”, a spus Florin Buicu. Directorul DSP a explicat că doi se află izolaţi la domiciul familial din Sângeorgiu de Mureş, şi ceilalţi doi în casa lor din Târgu Mureş, toţi fiind monitorizaţi de medicii de familie.

Alte cinci cazuri s-au înregistrat în luna iulie în urma unei excursii de grup în Elveţia a unor târgumureşeni. În aceeaşi perioadă s-a prezentat la Reghin şţi ulterior la Clinica de Infecţioase 1 din Târgu Mureş un pacient de meserie şofer de cursă lungă, care în perioada 17-24 iulie a fost plecat în Anglia şi Germania , împreună cu un alt coleg. Cu ocazia supravegherii a membrilor de familie şi colegilor, şi celălalt şofer a fost depistat pozitiv. În fine, un alt bărbat a participat, în perioada 22 iunie-8 august la o excursie în Franţa şi Spania, şi s-a întors bolnav acasă. De subliniat că în toate cazurile menţionate, bolnavii s-au vindecat, sunt externaţi şi se află actualmente în activitate normală.

Simptomele gripei porcine

Simptomele gripei porcine la oameni sunt similare cu simptomele unei gripe umane sezoniere şi includ febră, letargie fizică, lipsa poftei de mancare şi tuse. Unele persoane care se îmbolnăvesc cu gripă porcină au raportat şi că le curge nasul, au dureri de gât, greaţă, vomă şi diaree. În cazul în care resimţiţi asemenea stări, contactaţi de urgenţă Direcţia de Sănătate Publică Mureş, la numerele de telefon 0265 215.146 şi 0265 219.008, sau prezentaţi-vă în cel mai scurt timp la Spitalul Clinic Judeţean Târgu-Mureş.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite