Dezastru în şcolile din judeţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mai multe şcoli din judeţ nu au autorizaţie de funcţionare
Mai multe şcoli din judeţ nu au autorizaţie de funcţionare

Săli de clasă mizerabile, săli de sport pline de igrasie şi grupuri sanitare care nu erau dotate cu apă curentă sau lipsa reţelelor de canalizare sunt doar câteva dintre deficienţele găsite de inspectorii sanitari la mai mute şcoli din judeţ.

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică au efectuat, timp de o lună, controale la 242 de unităţi de învăţământ din judeţ şi au constatat deficienţe serioase. O parte dintre unităţile şcolare controlate au primit termene pentru remediarea reţelelor de apă sau canalizare, conform cu normele igienice în vigoare.

Şcoli fără autorizaţie de funcţionare

La ora actuală, în judeţul Mureş funcţionează fără autorizaţie sanitară 26 de şcoli şi grădiniţe, dintre care trei în mediul urban. Controalele s-au extins şi la cantine sau alte unităţi alimentare.

În total, inspectorii DSP au efectuat 875 de controale, au dat 19 amenzi în valoare totală de 25.700 de lei şi au emis trei decizii de suspendare de activitate. De asemenea au fost interzise consumului uman 35 de kilograme de alimente neconforme, majoritatea produse din carne.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite