Miile de gropi din asfalt îi scot din minţi pe şoferi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În prag de primăvara, străzile din oraş arată ca după bombardament. Şoferii fac slalom printre cratere, pietonii păşesc pe vârfuri pe drumurile pline de noroi, în timp ce drumarii aşteaptă căldura pentru a se apuca de treabă.

Odată cu topirea zăpezii au apărut şi primele cratere în străzile din Târgu-Mureş. Primele gropi au apărut pe drumurile recent reparate, pentru că unele străzi din oraş nu au mai văzut asfalt de ani buni.

Cele mai jalnice străzi sunt, fără îndoială, Depozitelor şi Băneasa, dar şi arterele adiacente. Strada Băneasa trebuia să fie reparată anul trecut, cu termen de finalizare ianuarie 2011. Cu toate acestea, drumul a rămas de izbelişte fără trotoare şi plin de gropi. Reprezentanţii primăriei spun că lucrările sunt întârziate din cauză că licitaţia pentru stabilirea firmei care va face asfaltarea a fost contestată.

 „Licitaţia a fost contestată de două firme, iar din cauza asta, timp de şase luni, a fost paralizată toată activitatea de pe strada Băneasa. Lucrurile au intrat în normal şi se vor începe lucrările de reabilitare a străzii atunci când timpul va permite acest lucru", a declarat viceprimarul Claudiu Maior. În aceeaşi situaţie se află şi străzile Budiului, Livezeni, Mureşeni, Voinicenilor, Podeni şi Libertăţii.

Nu acelaşi lucru se poate spune despre zona din faţa Sălii Polivalente. Aici, zeci de gropi îi întâmpină pe sportivii şi spectatorii care participă săptămânal la întreceri sportive.  Reprezentanţii Primăriei aruncă pisica moartă în curtea Ministerului Apărării din patrimoniul căruia face parte terenul din zona sălii de sport.  

Asfaltările mai au de aşteptat

Dar gropile au apărut în toate zonele din oraş. Practic, nu există cartier fără străzi „bombardate", care să îi scoată din minţi pe şoferi. „Sunt gropi cu duiumul. Există zone istorice în oraş, ca străzile Depozitelor sau Băneasa, dar mai nou găsim şi în Dâmbu sau pe străduţele din zona Tudor", spune Mircea Ostash, taximetrist.

Reprezentanţii primăriei promit că, odată cu venirea primăverii, vor începe lucrări de refacere a carosabilului în tot oraşul. „Cam într-o lună vom semna un contract pentru accesarea de fonduri europene. Este vorba de 12 milioane de euro, bani care vor fi folosiţi exclusiv pentru reabilitarea străzilor. Urmează licitaţia şi preconizăm că spre sfârşitul primăverii vor începe lucrările", a mai spus Claudiu Maior.

Toate lucrările făcute din aceşti bani vor avea termen de garanţie de doi ani şi jumătate.  

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:  

logo ads
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite