Târgu-Mureş: Ploaia şi grindina au făcut prăpăd azi-noapte în tot judeţul!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Furia naturii s-a făcut simţită aseară în judeţul Mureş! Ploile şi grindina s-au abătut peste câteva sate şi au lăsat gospodării întregi fără grădină.

Munca de câteva luni a gospodarilor a fost zădărnicită într-o clipă. Boabele de gheaţă au zdrobit, în comuna Fărăgau, legumele şi fructele. Ţăranii şi-au luat gândul de la roşii , castraveţi sau ceapă, unii chiar de la porumb sau pomii fructiferi. Doar câteva minute de potop au fost suficiente ca sute de hectare de culturi să fie comprimise. În localitatea Tăureni grindina a distrus hectare întregi, iar paguba încă nu a fost evaluată.

Jandarmii din Sângeorgiu de Mureş au rămas de aseară fără reţeaua de telefon, după ce un copac s-a prăbuşit peste fibra optică. În această dimineaţă pompierii s-au deplasat acolo cu echipele de intervenţie şi au eliberat zona.

Tot în Reghin se munceşte acum la tăierea unui brad lovit de fulger şi care ar putea pune în pericol viaţa trecătorilor.  În Reghin o bucătărie a fost inundată în urma potopului, iar o curte din Sângeorgiu de Mureş a fost şi ea cuprinsă de ape. În localitatea Sărmaşu mai multe gospodării au rămas fără apă potabilă, în urma unei inundaţii în zonă. O fântănă de la care se alimentau mai multe gospodării a inundat terneul din apropierea spitalului.  Meteorologii spun ca pericolul vijeliilor şi al ploilor torenţiale se menţine până astăzi în jurul orei 18.00.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:  

logo ads
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite