Fostul arhitect şef al Primăriei Reghin, trimis în judecată de DNA pentru abuz în serviciu, fals intelectual şi uz de fals. Nu se află la prima abatere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul arhitect şef al Primăriei Reghin, Camelia Hărşan-Diaconu, este trimis în judecată de procurorii DNA pentru abuz în serviciu în faptă continuată, fals intelectual şi uz de fals. Alături de fostul funcţionar public sunt cercetaţi şi foşti membri ai unei comisii a Primăriei Reghin. Unii dintre cei trimişi în judecată nu se află la prima abatere de acest gen.

Procurorii DNA Târgu-Mureş au dispus, luni, 12 martie, trimiterea în judecată, în stare de libertate, a fostului arhitect şef al Primăriei Reghin, Camelia Hărşan-Diaconu, şi a unor foşti membri ai unei comisii de recepţie lucrări din cadrul Primăriei Reghin - Monica-Elena Oprea, Melinda Oprea, Gavril Aszalos -, respectiv a unui fost administrator de firmă, Sebastian-Iuliu Moldovan.

Camelia Hărşanu-Diaconu era, la data săvârşirii faptelor de care e acuzată, arhitectul şef al Primăriei Reghin şi preşedintele unei comisii de recepţie lucrări. Aceasta este acuzată de participaţie improprie la săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu, în formă continuată (2 fapte), fals intelectual (6 fapte) şi uz de fals (6 fapte).

Monicăi-Elenei Oprea, Melindei Oprea şi lui Gavril Aszalos - la data faptelor erau membri ai aceleiaşi comisii de recepţie lucrări - li se aduc aceleaşi acuzaţii ca şi fostului arhitect şef: participaţie improprie la săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu (2 fapte), fals intelectual (2 fapte), uz de fals (2 fapte).

Un alt acuzat este Sebastian-Iuliu Moldovan, fost administrator al unei societăţi comerciale: participaţie improprie la săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu, în formă continuată (2 fapte), complicitate la fals intelectual (6 fapte), uz de fals (6 fapte).

Potrivit rechizitoriului, procurorii susţin că, în perioada 2011-2012, toţi cei amintiţi au semnat şase procese-verbale de recepţie a unor lucrări executate de societatea administrată de Sebastian-Iuliu  Moldovan în condiţiile în care existau diferenţe între lucrările cuprinse în situaţiile de lucrări şi cele executate în realitate, între dotările cuprinse în situaţiile de lucrări şi cele realizate în realitate, respectiv între valorile materialelor şi lucrărilor menţionate în situaţiile de lucrări şi cele din oferta financiară.

„Documentele respective au fost înaintate către Serviciul Buget Contabilitate, determinând astfel ordonatorul de credite, în speţă Primăria Municipiului Reghin, să achite nejustificat lucrările şi materialele respective, în sumă totală de 1.662.304 lei. Primăria Municipiului Reghin a comunicat că se constituie parte civilă cu suma de 389.271 lei. În cauză s-a dispus instituirea sechestrului asigurător asupra mai multor bunuri mobile şi imobile ce aparţin inculpaţilor“, se mai arată în rechizitoriu.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Mureş.

În acelaşi dosar, procurorii DNA Târgu-Mureş au încheiat acorduri de recunoaştere a vinovăţiei cu Mihai Mihai Ţocu şi Camelia Giurgiu în calitate de membri ai comisiei de recepţie.

Fostul arhitect şef al Primăriei Reghin, Mihai Ţocu şi Sebastian-Iuliu Moldovan au mai fost trimişi în judecată de procurorii DNA, pentru săvârşirea unor infracţiuni asimilate celor de corupţie, fals intelectual şi uz de fals.

Mai puteţi citi:

Procurorii DIICOT solicită anularea deciziei de achitare a comisarului Traian Berbeceanu şi rejudecarea dosarului

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite