Târgu-Mureş: 24 de note de 10 şi aproape două sute între 1,00 şi 1,99, la Evaluarea Naţională

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Inspectoratul Şcolar Judeţean Mureş a centralizat rezultatele obţinute de cei 5.553 de absolvenţi de gimnaziu la examenele din cadrul Evaluării Naţionale.

Dintre toţi elevii examinaţi, 24 de mureşeni au obţinut nota maximă la examene. Totuşi, în ceea ce priveşte notele minime, situaţia nu e deloc roză. În întreg judeţul au fost înregistrate 182 de medii între 1 şi 1,99! „Din păcate, am avut parte şi de asemenea rezultate. Totuşi, nu se pune problema ca cineva să pice sau să nu aibă un loc la liceu, deoarece media finală îi va avantaja pe mulţi care au obţinut note mici la examene", ne-a declarat purtătorul de cuvânt al ISJ Mureş, Adina Chirilă.

Fără eliminaţi din examen

În Mureş nu au fost semnalate cazuri de fraude sau de elevi eliminaţi din examen. Absenţi au fost destul de puţini, 33 la examenul de Limba şi Literatura Română şi 119 la cel de limba şi literatura maternă. Rezultatul la Evaluarea Naţională are pondere de 50% în media de admitere la liceu. Restul de 50% este reprezentat de media generală obţinută în anii de gimnazium, clasele V - VIII. În 9 iulie baza de date este transmisă de la centrele de admitere judeţene la Centrul Naţional de Admitere pentru ca în 12 iulie să aibă loc repartizarea computerizată în învăţământul liceal de stat a absolvenţilor clasei a VIII-a care nu împlinesc 18 ani până la data de 12 septembrie 2011 inclusiv.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:  

logo ads
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite