Economie de 100.000 de euro la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Tîrgu-Mureş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un sistem modern de porţionare şi livrare a alimentelor pentru persoanele internate aduce o economie de aproape 100.000 de euro pe an, la bugetul unităţii.

Hrana pacienţilor internaţi va fi livrată în tăvi compacte pentru fiecare în parte, astfel încât bolnavii nu vor mai fi nevoiţi să se deplaseze în sălile de mese. Mai mult, se evită astfel pierderile de mâncare şi va exista o situaţie exactă a cantităţilor de mîncare destinate bolnavilor. Fiecare tavă are un cod de bară, iar mâncarea va fi oferită fiecărui pacient în parte în funcţie de problemele de sănătate pe care le are. Sistemul de porţionare şi ambalare va reduce şi consumul de detergenţi şi apă folosite la spălarea farfuriilor, în proporţie de cel puţin 60%. Odată cu sistemul, toate vor fi curăţate în maşini de spălat, respectând normele europene. Ovidiu Butuc, manager SCJU a declarat: „ Tîrgu-Mureş va deveni primul centru medical de referinţă din România. Primul pas a fost făcut prin realizarea acestei investiţii. Vom face tot ce ne stă în putinţă să funcţionăm la standarde europene„
De acest sistem, vor beneficia zilnic aproximativ 1.200 de pacienţi. Sistemul este considerat una din cele mai mari investiţii din România, iar banii, 150.000 de euro,  provin din sponsorizări.

citeşte şi:


Descentralizarea a băgat spitalele de stat în comă profundă

 

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite