Slujbă cu donare de sânge

0
Publicat:
Ultima actualizare:
După slujbă, enoriaşii au putut dona sânge
După slujbă, enoriaşii au putut dona sânge

Enoriaşii care au participat astăzi la sjlubă la Catedrala Învierea Domnului, din cartierul Tudor, au putut dona sânge pentru cei aflaţi în suferinţă.

Caravana Centrului Mobil de Donare de Sânge s-a aflat, timp de câteva ore, în faţa bisericii. „De azi-dimineaţă am avut şapte donatori ceea ce pentru noi este mult. Şi mai îmbucurător este faptul că avem promisiuni de la oameni că după slujbă vor dona şi ei sânge", spune Mirabela Târnovean, una dintre tinerele voluntare de la caravană. „Demult vroiam sădonez sânge. N-am avut probleme în familie, dar cred că este bine să donezi, aşa preventiv", spune Ana Pană, o donatoare din Târgu-Mureş.

Donatorii nu s-au lăsat prea mult aşteptaţi

Campania de donare de sânge a început astăzi, fiind organizată de Centrul Mobil de Donare  de Sânge, împreună cu Liga Tinerilor Creştini Ortodocşi. Voluntarii se vor opri în fiecare weekend la altă biserică din oraş, iar apoi vor ajunge şi la bisericile din judeţ.

Cei care vor să doneze sânge trebuie să ştie că fac un act voluntar şi că nu vor primi niciorecompensă pentru gestul lor. „Noi facem parte dintr-un proiect pilot pentru a vedea dacă oamenii vin să doneze fără recompensă şi iată că rezultatele sunt bune", spune Marinela Lazăr, psiholog în cadrul caravanei. Donatorii sunt serviţi totuşi cu un pahar de ceai sau un fursec.

Condiţiile ca să puteţi dona sânge sunt nu fiţi bolnavi de hepatită, TBC, sifilis, diabet, epilepsie, ulcer, boli de inimă sau să nu aveţi alergii la medicamente şi să nu fi consumat alcool sau grăsimi cu cel puţin 24 de ore înaintea donării. De asemenea, nu vor putea dona sânge femeile însărcinate sau lăuze, minorii sau cei cu greutate sub 55 de kilograme.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite