Târgu-Mureş:Competiţie pentru persoanele cu dizabilităţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgu-Mureş:Competiţie pentru persoanele cu dizabilităţi
Târgu-Mureş:Competiţie pentru persoanele cu dizabilităţi

Manifestarea social-sportivă se află la cea de-a treia ediţie. La Cupa Olympikus vor participa peste 100 de persoane cu dizabilităţi din toată ţara.


Clubul Sportiv al persoanelor cu dizabilităţi din Târgu-Mureş, Olympikus, organizează mâine ediţia a treia a Cupei cu acelaşi nume, eveniment ce va avea loc la Sala Polivalentă. Prin intermediul aceastei manifestări, persoanele cu dizabilităţi din Mureş luptă cu opiniile preconcepute ale societăţii. „Sportul este un element foarte important din viaţa unei persoane cu handicap, deoarece ajută la integrarea socială.

Evenimentul e unul deosebit şi ocupă un loc special în viaţa oricărei persoane cu probleme de acest gen, căci astfel demonstrăm că şi noi putem face lucruri cu adevărat grandioase”, ne-a declarat Soos Zsigmond, de la CS Olympikus, organizator al evenimentului. Consiliul Judeţean Mureş a alocat 8.500 de lei pentru Cupa Olympikus, adică aproape jumătate din bugetul total al manifestării.


Emancipare prin sport
Cei mai mulţi participanţi provin din Mureş, însă conform organizatorilor la întreceri vor lua parte şi competitori din alte judeţe. Vor avea loc concursuri de 50 şi 80 de metri plat, aruncarea greutăţii pentru concurenţii deplasabili, dar şi pentru cei în scaunul cu rotile, table, şah, darts şi tir cu arcul.

„Credem că în cel mai scurt timp manifestarea va deveni cea mai importantă de acest gen din ţară. Dar acest lucru nu e la fel de important precum socializarea dintre competitori, pentru că ei leagă prietenii, se ajută reciproc şi se simt ca nişte oameni obişnuiţi, iar acest fapt e esenţial. Persoanele cu dizabilităţi pot trăi vieţi normale, complete, exact ca şi persoanele fără astfel de probleme”, a completat Soos Zsigmond. Premiile pentru cei mai buni concurenţi constau în medalii, diplome, cupe, dar şi perne create special de membrii Asociaţiei Handicapaţilor Locomotori din Mureş.

Intrarea la Cupa Olympikus este gratuită, iar organizatorii aşteaptă un număr mare de mureşeni în tribunele Sălii Polivalente.
 

Dansuri pe rotile
Ca un preambul la întregul eveniment, în seara aceasta de la ora 19.30, în sala de spectacole a Ansambului Mureşul va avea loc un spectacol de dans pe scaunul cu rotile al trupei Gondolo, din Budapesta. Este pentru a treia oară când trupa soseşte la Mureş, de data aceasta special pentru Cupa Olympikus.


Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite