Dansatori din zece ţări fac spectacol pe străzile din Târgu-Mureş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sute de dansatori din zece ţări îşi prezintă costumele şi dansurile populare tradiţionale la Teatrul de Vară. Festivalul Internaţional de Folclor a debutat ieri dimineaţă, cu o spectaculoasă paradă a portului popular din toate ţările participante la manifestare.

Până sâmbătă, oraşul nostru va îmbrăca straie de sărbătoare. Cu ocazia Festivalului Internaţional de Folclor „Cununa Mureşeană", ajuns la ediţia a doua, sute de artişti populari din toate colţurile lumii vor dansa pe străzile din Târgu-Mureş şi pe scena Teatrului de Vară.

image

Click pe imaginile de mai sus pentru galerie foto de la spectacolul din centrul oraşului.

Artişti populari din Rusia, Cehia, Spania, Algeria, Ucraina, Nordul Ciprului, Israel, Bulgaria, Turcia, dar şi din România, îi vor introduce pe mureşeni în minunatul univers al tradiţiilor populare prin intermediul costumaţiilor colorate, al cântecelor şi al dansurilor „născute" în urmă cu sute de ani şi păstrate vii de-a lungul istoriei. „Programul festivalului va fi mult mai bogat decât cel de anul trecut. Mureşenilor le-am pregătit mai multe momente de animaţie, în cadrul cărora vor putea interacţiona cu artiştii populari. Am observat că anul trecut acestea au avut cea mai mare priză la public, aşa că era normal să continuăm să le oferim exact ceea ce îşi doresc", ne-a declarat Mariana Cioloboc, de la Asociaţia Culturală „Cununa Mureşeană",organizatoare a evenimentului.

Festivalul are ca scop construirea unei punţi spirituale între diferite culturi, fiecare dintre ele cu un bagaj impresionant de tradiţii şi obiceiuri.

Accesul publicului este gratuit

Ieri dimineaţă a avut loc parada portului popular, în cadrul căreia artiştii au intrat în contact cu publicul chiar în Piaţa Trandafirilor, în timp ce seara a fost programată  o „Seară Mureşeană", la Teatrul de Vară, unde cei mai importanţi artişti populari din judeţul nostru au dansat şi au cântat. Festivalul internaţional va începe, practic, astăzi, când artiştii din străinătate îşi vor intra cu adevărat în rol.

Astăzi şi mâine, începând cu ora 10.30, mureşenii vor putea intra în contact cu artiştii care vor dansa şi vor cânta în aer liber, în diferite locuri din oraş. În fiecare seară, de la ora 19.30, târgumureşenii vor putea compara diferenţele dintre cultura populară românească şi cea străină, deoarece toate ansamblurile prezente vor oferi spectacole pe scena Teatrului de Vară. Accesul publicului este gratuit.  

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite