Dispariţie misterioasă a unei copile din Reghin

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De trei săptămâni, familia Nădăşan nu mai are odihnă, după ce fetiţa  lor cea mare a dispărut fără urmă. Simona Nădăşan a fost văzută ultima dată pe 4 iulie, în jurul orei 18.00. Mama ei o trimisese să îi cumpere ţigări de la barul de vis-a-vis de blocul în care locuiesc.

Parcă a înghiţit-o pământul pe Simona. Era o zi de luni când mama a trimis-o până la barul de vis-a-vis de bloc să îi cumpere două ţigări. Simona a plecat în şlapi şi cu hainele de casă. Avea în mâna doar nişte chei şi banii de ţigări. „Am văzut că a trecut un sfert de oră şi copila nu s-a întors. Eu ştiam în cât timp trebuia să ajungă înapoi şi am început să ma uit pe fereastră, apoi am ieşit afară, am început să o caut", povesteşte, cu lacrimi în ochi, Maria Nădăşan, mama fetei.  

Drumul fără întoarcere

Fetiţa a ajuns la bar, a luat ţigările şi a cerut şi un pahar cu apă. Apoi a ieşit în stradă, s-a asigurat la trecerea de pietoni şi a intrat în parcul din faţa barului, care îi era în drumul spre casă. Barmaniţa de serviciu le-a spus poliţiştilor că nu a văzut pe nimeni ridicându-se de la mesele din local sau urmărind copilul.

Ultimul loc în care a fost văzută Simona a fost intrarea în parc, iar de atunci, doar cerul ştie ce s-a mai întâmplat cu ea. „De la 18.15 a căutat-o soţia, apoi la 19.40 am anunţat poliţia. Ni s-a spus că nu o pot declara încă dispărută, să o căutăm la vecini, la prieteni, că sigur apare. Am început să o caut cu vecinii peste tot, până pe la unu noaptea am tot căutat. Dimineaţa a început şi Poliţia căutările", povesteşte Alexandru Nădăşan, tatăl copilei.

Poliţişti şi jandarmi, însoţiţi de câini de urmărire, au căutat-o zile la rând. I-au ajutat şi pompierii care au căutat zile în şir în râul din apropiere. Nu au găsit niciun indiciu. „Fetiţa avea chei în mână şi două ţigări. Era încălţată cu şlapi. Toate ar fi putut să îi cadă din mână, să rămână pe undeva, dar...nimic", spune tatăl.

Diperaţi, părinţii au apelat la orice mic ajutor. Au mers la clarvăzători, la vrăjitoare şi la preoţi care le-au deschis cărţi. Trei femei le-au citit şi le-au spus că Simona ar fi în viaţă, la fel şi cei cinci preoţi la care au mers să se roage. Sora ei mai mică, Alexia, plânge într-una şi întreabă de ea.

Era un copil cuminte

„Nu ştim unde ar fi putut dispărea. Era o fetiţă bună, cuminte, unde o trimitea maică-sa mergea. O caută toată lumea, nu te poţi gândi la nimic, dar e culmea ce s-a întâmplat. Sigur a luat-o cineva cunoscut, că altfel de ce nu a ţipat? Trebuia să o audă cineva", spune Demeter Arpad, un coleg de serviciu al tatălui.

Bărbatul are dreptate. Din locul în care se presupune că ar fi dispărut fetiţa există zeci de ferestre de la care cineva ar fi putut vedea ce se întâmplă pe stradă. Mai mult, fiind linişte de mormânt la acea oră, un strigăt ar fi atras atenţia. „În ultima vreme nu se prea juca, altădată o vedeam mereu cu rolele, ieşea mult cu tatăl ei, dar înainte să dispară nu mai prea stătea afară. Era foarte cuminte, deşteaptă, făcea toate cumpărăturile pentru casă. Eu am o fetiţă mai mare cu trei ani decât Simona,  dar drept să vă spun nu o las singură nicăieri, mai ales că aici sunt ghenele de gunoi şi mereu vin ţigani să caute. Mie mi-e frică", spune Maria Baba, o vecină.

Localnicii sunt şocaţi şi totodată speriaţi. După ce au auzit tot felul de zvonuri că oameni răi fură copii şi îi omoară pentru a le vinde apoi organele pe piaţa neagră, gura lumii nu mai tace. 

Poliţiştii şi procurorii nu au nici ei linişte, deşi indiciile sunt extrem de puţine. Tatăl copilei a fost testat cu detectorul de minciuni, dar rezultatele arată ca bărbatul este în afara oricărei suspiciuni. „O căutăm peste tot, suntem atenţi la toate informaţiile, dar nu a apărut nimic până acum. Au mai fost dispariţii în zona noastră, dar  în cel mult cinci zile au fost rezolvate", a declarat comisar sef Vasile Oltean, şeful Poliţiei din Reghin.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite