Târgu-Mureş: 3.000 pachete de ţigări confiscate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi maramureşeni sunt cercetaţi de poliţişti mureşeni după ce au făcut contrabandă cu ţigări.

O echipă mixtă formată din ofiţeri ai Serviciului de Investigare a Fraudelor, agenţi de poliţie de la Serviciul Rutier din cadrul IPJ Mureş şi comisari ai Gărzii Financiare Mureş au oprit în trafic un autoturism în satul Văleni, judeţul Mureş. Conducătorul auto a oprit însă a fugit printr-un lan de porumb din apropriere.


Agentul de poliţie din cadrul Serviciului Rutier Mureş l-a urmărit pe şofer, iar în alergare conducătorul auto şi-a pierdut cartea de identitate.  Astfel, poliţiştii au stabilit că la volanul autoturismului abandonat se afla K.Z. de 42 ani  domiciliat în Baia-Mare, judeţul Maramureş, şi că acesta nu avea permis de conducere. În urma analizării autoturismului abandonat poliţiştii au identificat o cantitate relativ mare de ţigarete. Maşina a fost ridicată şi transportată în curtea IPJ Mureş.

Alt “şofer”


La sediul IPJ Mureş, s-a prezentat zilele trecute un alt maramureşean: S.M. de 43 ani, din Baia-Mare, judeţul Maramureş, pentru a ridica autoturismul, şi a susţinut că el este cel care l-a condus şi a fost oprit de către organele de poliţie în data de 28. “În prezenţa bărbatului, care avea asupra lui cheile maşinii, s-a procedat la o percheziţie a autoturismului, ocazie cu care au fost identificate şi ridicate în vederea cercetărilor un număr de 60.000 ţigarete (3.000 pachete), în valoare de 21.000 lei, pentru care nu au putut fi prezentate documente legale de provenienţă. Întreaga cantitate de ţigarete a fost confiscată, cel care susţine că este proprietarul maşinii fiind sancţionat contravenţional, cu amendă în valoare de 1.500 lei”, ne-a declarat Livia Popa, purtător de cuvânt IPJ Mureş.

În cauză se efectuează cercetări împotriva primului suspect – K.Z. pentru evaziune fiscală şi conducere conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără permis, iar împotriva celui de-al doilea – S.M. - pentru săvârşirea infracţiunii de fals în declaraţii.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite