Târgu-Mureş:112 societăţi comerciale au trimis angajaţi în şomaj tehnic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgu-Mureş:112 societăţi comerciale au trimis angajaţi în şomaj tehnic
Târgu-Mureş:112 societăţi comerciale au trimis angajaţi în şomaj tehnic

Inspectoratul Teritorial de Muncă Mureş a emis un raport informativ conform căruia 5.121 de angajaţi din 112 societăţi comerciale au fost trimişi în şomaj tehnic în primele nouă luni ale anului curent.

Lunile aprilie şi iulie au reprezentat momentele de apogeu ale acestor măsuri, cu 16 societăţi comerciale care au trimis în şomaj tehnic 1.429 de angajaţi, respectiv 17 societăţi, care au trecut în şomaj tehnic 1.257 de angajaţi, spre deosebire de primele două luni ale anului, mult mai sărace din acest punct de vedere. În ianuarie doar două societăţi au trimis în şomaj 16 angajaţi, iar în februarie nu a fost trimis în şomaj tehnic nici un muncitor.

Conform ITM Mureş, din luna august numărul persoanelor trimise în şomaj tehnic a scăzut la 933, iar în septembrie la 472.

"În acest an, 112 societăţi au depus la ITM Mureş acte adiţionale privind suspendarea contractelor individuale de muncă conform art. 52 alin. 1 lit. d din Codul muncii, pentru 5.121 angajaţi. Numărul societăţilor care au suspendat temporar activitatea pentru motive economice, tehnologice sau structurale a început să crească începând cu luna aprilie 2009, ca urmare a intrării în vigoare a OUG 28/2009 privind reglementarea unor măsuri de protecţie socială. Din totalul de 5.121 angajaţi şi-au reluat activitatea 4.874 de salariaţi", a declarat directorul coordonator al ITM Mureş, Angela Boroş.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite