Ce să mâncăm la micul dejun pentru a rămâne sănătoşi. Specialiştii explică ce alimente sunt indicate şi ce să ocolim

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Micul dejun este cea mai importantă masă a zilei. Cu toate acestea, de multe ori sărim peste ea, din grabă sau pentru că ne-am obişnuit să bem doar o cafea. Şi tot din grabă facem câteva sandvişuri copiilor, cu unt şi ceva mezeluri. Nutriţioniştii spun că ar trebui să încercăm câteva variante sănătoase, din care să nu lipsească proteinele şi fibrele.

Micul dejun nu poate fi înlocuit cu „gustări” peste zi

„Auzim des că micul dejun este cea mai importantă masă a zilei şi totuşi sărim des peste ea. Masa de dimineata nu poate fi înlocuită cu nici o altă masă pe parcursul zilei. Ar trebui să ne asigure 20-30 la sută din energia zilnică. Este masa esenţială atât pentru cei mari cât şi pentru cei mici. Iar când vorbim despre copii, acest obicei alimentar are multe beneficii pentru ei: le îmbunătăţeşte capacitatea de concentrare şi reduce şansele de obezitate”, spune Liana Conţiu, specialist în nutriţie şi dietetică.

Faceţi alegeri sănătoase la micul dejun

„Evitaţi zaharurile şi în general alimentele de proastă calitate şi care nu au nici o importanţă nutriţională, cum ar fi mezelurile sau cerealele care au mult adaos de zahăr. Alegeţi combinaţii între iaurt natural şi fulgi de ovăz cu adaos de fructe uscate. Ouăle, brânzeturile slabe, legumele se află pe lista alegerilor pentru un mic dejun sănătos şi gustos”, mai spune Liana Conţiu

O astfel de reţetă pentru mic dejun ar putea fi omleta de albuşuri cu mozzarella şi brocoli. „Această omletă are un gust minunat şi conţine aproape 27 de grame de proteine”, spune nutriţionistul Corina Zugravu, pentru revista Doctorul Casei.

Citiţi şi

Alimente alcaline pe care trebuie să le consumi des
 

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite