Firmele de catering, amendate la sânge

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mâncare exprirată, condiţii improprii de depozitare, nerespectatea comenzilor şi multe alte nereguli au descoperit comisarii de la Protecţia Consumatorului Mureş în urma unor controale pe care le-au făcut la toate firmele din judeţ care livrează mâncare la domiciliu.

La 18 dintre ele, inspectorii au găsit abateri grave şi au aplicat amenzi de peste 10.000 de lei. „Am constatat o serie de deficienţe, şi anume produse cu data limită de valabilitate depăşită. De asemenea, am constatat că anumite produse nu se eliberează la comandă, condiţiile de livrare nu sunt respectate, nici denumirea produselor livrate sau preţul acestora",a  explicat Anica Cârstea, comisar superior CJPC Mureş.

Probleme şi cu transportul

În plus, inspectorii au constatat că mâncarea era manipulată necorespunzător existând posibilitatea contaminării cu microbi. Nici condiţiile de transport a hranei nu erau cele prevăzute de lege. „Unele firme de catering folosesc mijloace de transport neautorizate. Alţi operatori economici nu înscriu aria limită de transport a mărfurilor. În plus, 12 operatori economici nu au acţiunea de catering ca obiect de activitate", a mai spus Anica Cârstea.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite