Târgu-Mureş: Flagrant la luare de mită pentru decizii de pensionare pe caz de boală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şeful Serviciului de Expertiză Legală al Casei Judeţene de Pensii Mureş, Gheorghe Sămărghiţan, a fost reţinut pentru luare de mită, fiind prins în flagrant delict de procurorii anticorupţie în timp ce primea 1.000 de lei de la două persoane pentru a le emite decizii de pensionare pe caz de boală.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Târgu Mureş fac cercetări penale în cazul lui Gheorghe Sămărghiţan pentru luare de mită, în formă continuată, se arată într-un comunicat de miercuri al DNA.

Potrivit Ordonanţei de punere în mişcare a acţiunii penale întocmite de procurori, Gheorghe Sămărghiţan, alături de alte persoane sau prin intermediul acestora, a pretins sume de bani pentru a-şi îndeplini atribuţiile de serviciu în legătură cu procedurile de examinare sau reexaminare referitoare la încadrarea sau menţinerea gradului de invaliditate a unor persoane îndreptăţite să primească pensia aferentă încadrării în aceste grade de invaliditate.

Gheorghe Sămărghiţan a fost prins, marţi, în flagrant în timp ce primea de la două persoane suma totală de 1.000 lei, pentru a emite două decizii de pensionare pe caz de boală.

Procurorii i-au adus la cunoştinţă acuzaţiile şi au dispus reţinerea acestuia pe o perioadă de 24 de ore, urmând să fie prezentat, miercuri, Tribunalului Mureş cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:  

logo ads
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite