Târgu-Mureş: Mureşenii stau bine cu inima

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Statistica anului trecut la bolile cardiologice arată că numărul celor care au murit de infarct a scăzut în judeţul Mureş, de la 23% cât era în 2004, la 7% în 2010. Studiul a fost făcut în judeţele Mureş, Harghita şi Covasna şi a fost prezentat la Conferinţa Naţională de Cardiologie de la Târgu-Mureş.

Medicii sunt convinşi că numărul în scădere al celor care mor în urma unui infarct se datorează  promptitudinii cu care vine ambulanţa, profesionalismului medicului şi ...locuitorilor din cele trei judeţe. „Cetăţeanul român din această zonă a devenit european", a subliniat şeful Clinicii de Cardiologie de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Târgu-Mures, dr. Benedek Imre.

În ciuda progreselor înregistrate în tratamentele cardiovasculare, încă infarctul miocardic rămâne pe primul loc în topul cauzelor care provoacă decesele în România. Îngrijorător este însă faptul că tot mai mulţi tineri, cu vârste sub 40 de ani, suferă de boli de inimă. Cauzele care duc la îmbolnăviri sunt fumatul, stresul şi alimentaţia.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:  

logo ads
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite