Târgu-Mureş:Peste zece mii de mureşeni fără buletine

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Foarte mulţi localnici trăiesc fără a deţine un act de identitate sau cu documente de identificare expirate. Serviciul Public Comunitar de Evidenţa Persoanelor Târgu-Mureş a prelungit programul de lucru cu publicul pentru a remedia situaţia

Până în 22 noiembrie, dată la care vor avea loc alegerile prezidenţiale, locuitorii din Târgu-Mureş şi din imediata apropierea a oraşului care intenţionează să îşi schimbe sau să îşi reînnoiască actele de identitate se pot adresa ghişeelor de la Serviciul Public Comunitar de Evidenţa Persoanelor, de luni până sâmbătă, până la ora 20.00.

Programul de lucru a fost prelungit special pentru ca angajaţii SPCEP Mureş să facă faţă numărului mare de cereri. În momentul de faţă, foarte mulţi localnici care trebuiau să îşi schimbe documentele de identitate expirate nu au făcut-o.

10.000 de mureşeni fără buletine
În total, 6.071 de persoane nu şi-au schimbat actele de identitate deşi acestea au expirat cu mult timp în urmă. Totodată, mai sunt şi aproape 4.400 de minori care au depăşit vârsta de 14 ani şi nu au act de identitate. Motivul principal pentru această situaţie, spun reprezentanţii SPCEP Târgu-Mureş, este neglijenţa părinţilor, întrucât oricine poate să-şi permită să plătească taxa de 7 lei necesară obţinerii unui act de identitate.

„Este extrem de important pentru absolut oricine să aibe un act de identitate valabil. Nu mă refer la simplul fapt că prin intermediul acestuia ne identificăm, dar trebuie ca toată lumea să ţină cont de faptul că în ziua de azi fără o carte de identitate nu mai poţi călători, nu poţi face achiziţii importante şi nu poţi să îţi exprimi dreptul fundamental, democratic, de vot”, ne-a declarat Claudia Trif, şef serviciu Public de Evidenţa Persoanelor Târgu-Mureş. În total, 10.471 de mureşeni nu au acte de identitate valabile.

Peste 100 de cereri zilnic
Din momentul în care orarul celor de la SPCEP a fost prelungit, numărul localnicilor prezenţi la ghişee a crescut, ajungând la o medie de peste 100 de cereri zilnice pentru acte de identitate noi. Săptămâna trecută, de exemplu, 513 mureşeni au depus cereri pentru buletine noi.


Documente necesare

Actele de care aveţi nevoie pentru o carte de identitate nouă sunt: certificatele de stare civilă, actul de spaţiu (contract de vânzare/cumpărare, extras de carte funciară nu mai vechi de 30 de zile n.r.) şi cartea de identitate expirată. Taxa este de 11 lei şi se achită la sediul SPCEP Târgu-Mureş.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite