Primarul Dorin Florea vrea să mute sediul Regiunii Centru, de la Braşov, la Târgu-Mureş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul din Târgu Mureş, Dorin Florea, care este şi vicepreşedinte al PDL, afirmă că le-a solicitat liderilor UDMR să îl susţină în lobby-ul făcut la nivel central pentru ca o regiune formată din actualele judeţe Mureş, Harghita, Covasna, Alba, Sibiu şi Braşov să aibă sediul la Târgu Mureş.

Primarul din Târgu Mureş, Dorin Florea, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că le-a cerut liderilor UDMR, prin intermediul unei scrisori, să îl susţină în lobby-ul făcut la nivel central pentru ca o regiune formată din actualele judeţe Mureş, Harghita, Covasna, Alba, Sibiu şi Braşov să aibă sediul la Târgu Mureş, dar încă nu a primit răspuns.

El a făcut un apel public la aceştia „să lase declaraţiile în scop electoral" şi să se concentreze pe interesele cetăţenilor din regiune, întrucât reorganizarea administrativ-teritorială a României "de făcut, se va face oricum".

Florea a susţinut că a prezentat acest proiect - al unei regiuni formate din actualele judeţe Mureş, Harghita, Covasna, Alba, Sibiu şi Braşov, cu sediul la Târgu Mureş - în cadrul PDL şi face lobby în continuare în acest sens, prezentând o serie de argumente care să îl susţină.

Potrivit acestuia, regiunea preconizată s-ar baza pe elemente de afinitate a populaţiei şi economice şi ar putea să constituie un competitor serios pentru o regiune cu sediul la Cluj-Napoca şi o alta din Banat.

Sunt fraieri cei ce vor divizarea Universităţii de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş între români şi maghiari, mâine ne înghite Clujul. Doar împreună, români şi maghiari, vom fi mai puternici. La Târgu Mureş avem deja instituţii ce se comportă teritorial - spitalul teritorial (Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş - n.r.), Centrul de Transfuzii, SMURD.

Universitatea din Târgu Mureş poate fi deasupra a ce există în regiune şi împreună cu Universitatea Tehnică din Braşov să fie foarte puternică, la fel ca «Babeş-Bolyai» din Cluj-Napoca. Suntem în centrul ţării, vom fi la intersecţia a două autostrăzi, avem aeroport internaţional. Iar cel mai important element este lobby-ul politic pe care îl avem la ora actual", a spus Florea, reiterând apelul pentru liderii UDMR să îi susţină proiectul.

Potrivit sursei citate, este posibil ca Braşovul să aibă o populaţie mai numeroasă, pentru că „s-a extins până la Stupini".

Florea a precizat că, pentru proiectul său, un prim pas ar fi extinderea Târgu Mureşului, prin înglobarea a încă nouă localităţi limitrofe, dar nu în baza unui referendum, ci în baza unei decizii politice.

Dacă Mureşul nu va fi calificat şi sediul regiunii va fi în altă parte, va fi o problemă", a spus Florea, refuzând să dea amănunte.

El a precizat că CJ Braşov este condus de Aristotel Căncescu (PNL), iar Primăria Braşov de George Scripcaru (PDL, de asemenea vicepreşedinte în structura naţională).

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite