Beneficiile nebănuite ale cireşelor, fructe care „ucid” colesterolul. Cel mai indicat moment din zi în care pot fi consumate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cireşe FOTO http://img.garbo.ro/images/article_pictures/back/cirese,%20beneficii%20cirese%281%29.jpg
Cireşe FOTO http://img.garbo.ro/images/article_pictures/back/cirese,%20beneficii%20cirese%281%29.jpg

Cireşele se numără printre fructele de sezon cu cei mai mulţi antioxidanţi, cu multe vitamine şi minerale. Sunt dulci, acrişoare şi pot fi întrebuinţate într-o mulţime de reţete sau pot fi consumate ca atare sau în diete. Indiferent de modul în care le consumaţi, acestea sunt deosebit de benefice pentru sănătate. Şi cozile de cireşe pot fi folosite.

Pentru că au în compoziţie peste 70% apă, iar restul de 30% reprezintă minerale şi vitamine, cireşele sunt recomandate de nutriţionişti pentru eliminarea toxinelor din organism, pentru energia pe care o dau celor care le consumă şi pentru contribuţia esenţială pe care o au pentru pielea noastră.

Cireşele sunt indicate să fie consumate mai ales dimineaţa.

Cireşele stimulează şi susţin imunitatea naturală a organismului şi reglează funcţia sistemului digestiv pentru că au rol în reglarea procesului de fermentaţie intestinală. Prin conţinutul ridicat de antioxidanţi, cireşele lupta împotriva radicalilor liberi. S-a dovedit că deteriorarea celulelor, în urmă acţiunii radicalilor liberi, accelerează procesul de îmbătrânire. Graţie conţinutului ridicat de potasiu, aceste fructe au un efect diuretic excelent. Pentru că sunt bogate în provitamină A, cireşele contribuie la creşterea acuitătii vizuale şi menţin sănătatea ţesuturilor. Sucul de cireşe ajută la eliminarea resturilor alimentare şi a toxinelor din organism, curaţă tractul urinar şi intestinele. De aceea ar trebui introdus în mod special în dietă persoanelor care suferă de reumatism, de guţă şi artrită. De asemena, cireşele încurajează şi susţin producerea melatoninei, de către organism” ne spun medicii specialişti  

O jumătate de kilogram de cireşe pe zi, timp de două săptămâni reprezintă o cură perfectă pentru detoxifierea organismului. Cireşele conţin complexul de vitamine B – B1, B2, B6, sunt bogate în vitamina C,  vitamina A, dar şi în potasiu, magneziu, fier şi fibre. Putem face şi o listă cu cele mai importante beneficii ale cireşelor.

Cireşele pot scădea durerea, atât cea musculară cât şi cea a oaselor. De asemenea, nivelul colesterolului îţi va scădea consumând cireşe, reuşind astfel să previi boli cardiovasculare. Mâncând aceste fructe vei fi mai puţin obosit şi vei putea dormi mai bine, iar consumul de cireşe este benefic şi persoanelor cu afecţiuni hepatice. Pietrele la rinichi pot fi eliminate cu ajutorul cozilor de cireşe. Sucul de cireşe previne deshidratarea, iar cireşele au şi rol antiinflamator” potrivit nutriţioniştilor.

În concluzie, consumul de cireşe este indicat pentru că acestea nu îngraşă, reglează somnul, îmbunatăţesc memoria, protejează ochii şi rinichii şi pot fi consumate şi de către pacienţii cu diabet. De cele mai multe ori le întâlnim şi în produsele cosmetice.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite