Ploaia a amânat, aseară, zborul Balonului Orange

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De această dată vremea nu a ţinut cu reporterii Adevărul, care, din cauza ploii de ieri după-amiaza, au trebuit să renunţe la magia zborului cu Balonul Orange. Aflaţi, însă, mai târziu, din Adevărul de seară, aventura reporterilor nostri care au zburat azi dimineaţă cu balonul Orange.

Pe jumătate deja montat, Balonul Orange nu a mai putut zbura, ieri, din pricina condiţiilor meteo nefavorabile. „A trebuit să amânăm zborul de după-masă, care era programat în zona Acăţari-Bălăuşeri, din cauza ploii, care a căzut cu intermitenţe, deşi iniţial am luat legătura cu turnul de control de la Târgu-Mureş şi am primit acceptul de a zbura în zonă. Ca să poţi efectua zborul în condiţii optime trebuie să ai vizibilitate pe plan orizontal şi vertical. Aşa spune legislaţia aeronautică. De asemenea, condiţiile neprielnice pot duce, în timp, la pierderea impermeabilităţii balonului. Nu este periculos, dar trebuie evitat pe cât posibil", a declarat pilotul balonului Orange, Ilie Mihai. Până în weekend Balonul Orange va survola unele zone ale judeţului Mureş, urmând ca la sfârşit de săptămână balonul să îi aştepte pe localnici în Cetatea Medievală. „Deşi am avut puţin ghinion de această dată, prognoza pentru zilele de sâmbătă şi duminică anunţă veşti bune. Aşa că vom zbura, chiar şi ancorat, dacă trebuie. Zborul cu balonul este sigur şi decurge lin. Odată decolat te mişti cu masa aerului, iar ceea ce ţine de pilot este, practic, evitarea obstacolelor, respectiv a liniilor de tensiune, a copacilor şi a clădirilor", a spus celălalt pilot al Balonului Orange, Costel Benţe.

Cum ajungeţi pe cer?

Pentru a putea survola oraşul cu balonul vă puteţi înscrie în concurs, până astăzi inclusiv, completând un pliant special în magazinele Orange Shop sau Orange Store din Târgu-Mureş, iar prin tragere la sorţi vor fi desemnaţi câştigătorii care se vor putea urca în balon în acest sfârşit de săptămână. Înscrierile continuă sâmbătă şi duminică şi puteţi profita de Caravana „Adevărul", care va fi prezentă la Ceasul Floral din Piaţa Trandafirilor. Cumpărând cel puţin cinci cărţi din seria Jules Verne, veţi primi şi un talon care trebuie completat pentru tragerea la sorţi în urma căreia puteţi câştiga un loc în nacela aerostatului. Preţul unei cărţi este de 11,99 lei.

Zburaţi deasupra Mureşului!

Caravana „5 săptămâni în balon" a ajuns în Târgu-Mureş. Vino în weekend în Cetatea Medievală, să vezi oraşul de sus, din balon. Înscrie-te în promoţie, în orice Orange shop sau Orange store, până vineri, şi poţi câştiga un loc în nacela. Surprinde balonul Orange în fotografii cât mai originale, postează-le pe www.facebook.com/ orangeromania, convinge-ţi prietenii să voteze şi poţi fi unul dintre cei trei câştigători ai unui zbor liber cu balonul, în weekendul 9-10 octombrie, în apropiere de Bucureşti.

Urmăreşte aventurile balonului Orange prin ţară, în poze şi filmări, pe www.5saptamaniinbalon.ro, în ziarul Adevărul, pe pagina Orange, de pe Facebook sau pe pagina balonului Orange, de pe Twitter.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite