Târgu Mureş: Primăria, amendată de Garda de Mediu pentru tăieri ilegale de arbori

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria Târgu Mureş a fost amendată astăzi de Garda de Mediu Mureş, cu 30.000 de lei, după ce ministrul Mediului, Laszlo Borbely, şi mai multe organizaţii ecologiste au reclamat tăieri ilegale de arbori în oraş. Primarul Dorin Florea susţine că pomii tăiaţi puneau în pericol circulaţia.

Comisarul-şef al Gărzii de Mediu Mureş, Laurenţiu Cincea, a declarat, pentru Mediafax, că a decis să aplice Primăriei o amendă de 30.000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului 195/2005 privind protecţia mediului.

"Am decis să amendăm Primăria Târgu Mureş pentru nerespectarea prevederilor privind aliniamentele, mai exact din cauza intervenţiilor în aliniamentele arborilor. Amenda se ridică la 30.000 de lei, cu posibilitatea de a se plăti jumătate, în termen de 48 de ore", a spus Cincea.

Pe de altă parte, primarul din Târgu Mureş, Dorin Florea, a susţinut că nu a tăiat ilegal niciun arbore şi că pomii tăiaţi puneau în pericol circulaţia în unele zone, fiind în pericol să se prăbuşească sau având rădăcini foarte mari, întinse pe sub bordurile pietonale.

Florea a prezentat public fotografii ale unora dintre arborii tăiaţi şi a spus că îi oferă ministrului Borbely un hârleţ, pentru a planta copaci, întrucât el a decis că pentru fiecare arbore bătrân tăiat va planta în loc trei, mai tineri.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:  

logo ads
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite