Alegeri Locale 2016. Dan Maşca, mulţumit de rezultatele obţinute de POL în Târgu-Mureş şi în judeţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dan Maşca, preşedintele POL Mureş FOTO: arhivă personală
Dan Maşca, preşedintele POL Mureş FOTO: arhivă personală

Preşedintele singurului partid central, cu sediul în Târgu-Mureş, Dan Maşca este mulţimit de voturile obţinute la alegerile locale din 5 iunie 2016. POL este o formaţiune politică înfiinţată cu doar opt luni în urmă, dar care a reuşit să câştige trei mandate de consilieri locali şi a fost foarte aproape de a câştiga un loc în Consiliul Judeţean.

Dan-Sorin Maşca este managerul unei companii cu peste 250 de angajaţi, în domeniul IT şi totodată este iniţiatorul modificării legislative privind reducerea numărului de semnături necesare pentru înfiinţarea unui partid, de la 3 membri fondatori, care trebuiau să depună 25.000 de semnături din 18 judeţe, la doar 3 membri fondatori, fără cele 25.000 de semnături. Proiectul său a fost susţinut şi promovat via www.amper.org.ro şi premiat la Gala Premiilor Societăţii Civile. De-a lungul timpului, omul de faceri mureşean a realizat şi susţinut zeci de proiecte comunitare sau naţionale din surse 100% private.

Reprezentantul Partidului Oamenilor Liberi, Dan Maşca mulţumit de cele trei mandate de consilieri locali obţinute de POL

 “Rezultele obţinute de POL sunt foarte bune, istorice, dacă comparăm cu 2012, când nu putea să existe POL Târgu Mureş, primul partid cu sediul central în Târgu Mureş, înfiinţat cu doar 3 membri şi fără aberantele de 25000 semnături din 18 judeţe. După ce am reuşit să creem o breşă în legea partidelor, prin eliminarea semnăturilor, am reuşit ca în octombrie 2015 să avem oficial POL Târgu Mureş. Această campanie de schimbare a legii partidelor, a studiilor unice finanţate şi postate online în Tg Mureş, face POL un partid, un startup civic/ politic, unic în România. În doar 8 luni, o mână de oameni din comunitatea mureşeană sau plecaţi din Târgu Mureş în vest, via internet şi cu întâlniri periodice, deschise oricui era interesat, am reuşit să propunem cele mai complexe şi complete, proiecte la locale din toată România. a declarat Dan Maşca, preşedintele POL Mureş

Radu Bălaş, Hermann Mark Christian şi Győrfi Júlia, cei trei consilieri locali POL Târgu-Mureş

În Consiliul Local al municipiului Târgu-Mureş au reuşit să intre şi trei reprezentanţi ai Partidului Oamenilor Liberi: Radu Florin Bălaş, Hermann Mark Christian şi Győrfi Júlia.

Dan Maşca spune că nu este normal într-o Românie democrată ca voturile exprimate de mureşeni pentru POL, la Consiliul Judeţean să meargă spre partidele criticate de ei.

Noi suntem mulţumiţi pentru cele 3 mandate de consilieri locali, pentru cele 9,27% voturi pentru candidatul POL la Primăria Târgu-Mureş şi pentru cele 4,45% voturi pentru CJ Mureş, având în vedere că suntem o mişcare nouă, formată din câţiva oameni, care în doar 8 luni reuşesc mult mai multe, decât alte mişcări cu sediul central în Bucureşti, care au şefi de senat, foşti miniştrii şi vicepremieri printre membrii săi. Dacă nu erau pragurile electorale antidemocratice la locale, atunci aveam şi consilieri judeţeni, iar reprezentativitatea cetăţenilor mureşeni era una apropiată de realitate. Aşa, cele 4,45% voturi exprimate de mureşeni pentru POL, se duc către partidele criticate de POL, ceea ce este lipsit de fair play şi afectează democraţia locală” spune Dan Maşca

Votul util sau votul etnic, în 2016: “Să ai doi candidaţi "independenţi", care de fapt erau independenţi de formă, deoarece PNL şi UDMR de fapt erau în spatele lor, arată din nou cât de mare este prefăcătoria în aceste partide monopoliste”

Dan Maşca spune că următorii patru ani pentru municipiul Târgu-Mureş vor fi diferiţi, chiar dacă primarul ales este acelaşi.

Vor fi diferiţi, dar nu din cauza că a ajuns primarul Florea din nou primar, ci din două motive importante: sunt două dosare puse în piaţă de DNA, unul este deja în instanţa, iar al doilea motiv este POL şi cei trei consilieri locali POL. Cu siguranţă că vor fi diferiţi. Mi se pare lipsit de etică din partea PNL, care a susţinut oficial, minţind electoratul, un candidat membru PNL, care nu mai putea fi susţinut oficial, după criteriile PNL de integritate, dar care a devenit "independent" aşa de ochii lumii, deoarece peneliştii mureşeni s-au aliniat în spatele lui, ca şi cum nu ar fi avut nici un fel de criterii de integritate aprobate şi asumate. Să ai doi candidaţi "independenţi", care de fapt erau independenţi de formă, deoarece PNL şi UDMR de fapt erau în spatele lor, arată din nou cât de mare este prefăcătoria în aceste partide monopoliste şi că nu este nici o diferenţa între ele. Să nu mai vorbim de prostia de vot util, adică vot etnic în 2016 şi ne mai mirăm că noi pierdem români şi maghiari în favoarea altor comunităţi din România sau din occident, când criteriile de a alege nu sunt oamenii, doar cea mai mică minoritate este omul, ci etnia” mai spune liderul POL

Cum vede Dan Maşca partidele “monopoliste” (PSD, PNL şi UDMR) şi influenţa lor în judeţ

Rezultatele obţinute în judeţ, cât şi în Târgu-Mureş sunt unele triste, în opinia liderului POL, Dan Maşca, iar reprezentativitatea cetăţenilor atât la nivel de comunităţi, cât şi la nivel de judeş este una denaturată.

Mi se par triste rezultatele, deoarece în 2016, în Ardeal, să votezi un candidat cu două dosare, cu unul trimis în judecată pentru abuz, iar al doilea instrumentat de DNA pentru şpagă, este o dovadă, că diferenţa dintre "baronii" PSD, din zonele mai sărace ale României, comparativ cu zonele din Transilvania, şi baronii PNL(PDL) este doar de nume de partid, monopolist cum le clasific de ani de zile. Votul dat UDMR în judeţul Mureş este de asemenea unul dat unui partid monopolist, care de zeci de ani, exploatează, în defavoarea comunităţii maghiare, în mod principal, comunităţii mureşene în mod secundar, discriminarea pozitivă. Sincer îmi pare rău că maghiarii din anumite comunităţi nu au avut şi nu au şansă să poată concura UDMR, fiind discriminiaţi de zeci de ani prin legile unice în prostia de originalitate de democraţie originală românească, creată cot la cot de PSD, PNL şi UDMR, sprijiniţi de ai lor puiuţi gen UNPR, ALDE” completează Dan Maşca

Dan Maşca mai spune că reprezentativitatea cetăţenilor atât la nivel de comunităţi, cât şi la nivel de judeţ este una denaturată, deoarece aceste bariere lăsate în legile electorale, nu permit ca mişcările pornite de jos din comunitate de către cetăţeni, pentru alţi cetăţeni, care doresc la locale şi doar la locale, să îşi guverneze propriile comunităţi, nu le dau şanse similare pentru a avea reprezentanţi, iar asta transformă această componentă a CL-urilor şi CJ-urilor în grupuri de aleşi, cu reprezentantivitate puţin relevantă, faţă de ceea ce de fapt doreau şi aşteptau alegătorii să aibă din patru în patru ani.


 

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite