Zsigmond organizează anual Cupa Olympikus

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: arhivă
Foto: arhivă

Până una alta, sportivul este profesor şi totodată administrator de club sportiv. După absolvirea Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport din Iaşi, a devenit profesor de educaţie fizică în Miercurea Nirajului şi în Sovata.

E o plăcere să pregătesc copiii. Mă bucură entuziasmul lor şi încerc mereu să îi fac să iubească atât sportul, cât şi cartea. Responsabilitatea e mare, dar mă pasionează ceea ce fac”, mărturiseşte profesorul Soos. Clubul sportiv pe care îl administrează, CS Olympikus, a fost înregistrat în 2007 la Federaţia Română a Sportului pentru Persoanele cu Handicap şi a intrat sub egida Ministerului Tineretului şi Sportului.

Deoarece e conştient de rolul pe care îl are sportul în integrarea socială a persoanelor cu dizabilităţi, mureşeanul a organizat an de an competiţia Cupa Olympikus, destinată persoanelor cu handicap. „Scopul Cupei Olympikus este acela de a le permite persoanelor cu handicap să interacţioneze şi să socializeze cu altele aflate în aceeaşi situaţie. În plus, sportul ne ajută pe toţi să ne integrăm mai uşor în societate”, spune bărbatul.

La ediţia din acest an, cea de-a cincea, care va avea loc pe 1 octombrie la Gimnaziul Serafim Duicu, vor participa peste o sută de persoane din toată ţara, dar şi din Ungaria (aproximativ 30). Aceştia se vor întrece în diverse curse atletice şi vor trece prin mai multe probe sportive, iar cei mai buni competitori vor fi premiaţi cu diplome şi cupe. În plus, la Cupa Olympikus va avea loc şi un spectacol de dans pe scaune cu rotile, invitaţi speciali fiind cei din trupele Gordulo şi Roll Dance, din Ungaria. „Programul competiţiei va fi unul foarte diversificat, pentru ca toată lumea să se simtă bine. Va avea loc chiar şi un spectacol cu muzică pentru surdo-muţi, ceva extrem de interesant. Competiţia este integrată în calendarul competiţional, deci are caracter oficial”, a completat organizatorul Cupei Olympikus.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite