Târgu-Mureş: Profil/ Sipos Zoltan, campion la ciclism

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgu-Mureş: Profil/ Sipos Zoltan, campion la ciclism
Târgu-Mureş: Profil/ Sipos Zoltan, campion la ciclism

Pentru Zoli mersul pe bicicletă s-a transformat din plăcerea copilăriei într-un sport de performanță pe care îl practică cu toată dăruirea.

Sipos Zoltan a câştigat vineri, 31 iulie, proba de contratimp din cadrul Campionatelor Balcanice de ciclism pe şosea care s-a desfăşurat anul acesta în Turcia. Mureşeanul şi-a confirmat valoarea obținând primul titlu balcanic din carieră, după ce anul trecut a încheiat competiția pe locul 4.


Noul camion balcanic este la ultimul an de juniorat, dar este cel mai rapid rutier din România. “Prefer contratimpul şi pentru aceste probe m-am antrenat cel mai mult. Este proba în care pot să demonstrez că sunt mai bun decât adversarii mei”, povesteşte sportivul. A început ciclismul de performanță de la 12 ani, dar pasiunea pentru bicicletă o avea de mic.

“Mi-a plăcut foarte mult să merg cu bicicleta, iar când tatăl meu m-a întrebat dacă vreau să fac performanță am spus categoric Da”, îşi aduce aminte sportivul. După participarea la Campionatele balcanice Zoli va pleca la Campionatele Mondiale din Rusia.

“Ajung acasă, dar nu stau foarte mult pentru că trebuie să prind avionul spre Moscova. Îmi petrec o mare parte din timp la competiții, sunt plecat foarte mult din ţară, iar antrenamentele din fiecare zi sunt foarte solicitante, dar ciclismul îmi place din ce în ce mai mult. Mi-am dedicat o parte din copilărie acestui sport şi am ajuns într-un punct din care nu mai este cale de întoarcere. Asta vreau să fac, din asta vreau să trăiesc”, mărturiseşte sportivul.

O zi de antrenament

Zoli îşi începe fiecare dimineaţă la ora 8.00 cu un mic dejun copios, după care iese la antrenament pe şosea. După prânz şi două ore de odihnă, începe al doilea antrenament în sala de forţă, antrenament cu care îşi încheie şi ziua. “După aproape cinci ore de antrenament pe zi, chiar dacă teoretic mai am timp liber, nu mă gândesc decât la odihnă pentru că a doua zi trebuie să o iau de la capăt”, spune ciclistul.

Palmares la 17 ani


Legitimat la Clubul Sportiv Mazicon Bucureşti şi sprijinit de Doru Borobeica, basistul trupei Iris, Zoli este campionul mureşenilor la ciclism. Numai anul acesta a câştigat Trofeul Ardealului, Cupa Federaţiei Române la Ciclism, Turul Dobrogea, Cupa Teleajan. Este campion naţional la categoria U23 Contratimp, iar săptămţâna trecută şi-a demonstrat valoarea cu primul titlu balcanic din carieră.


Ce-i place:

Să asculte muzică şi să se uite la filme în timpul liber, dar cel mai mult îi plac întâlnirile cu prietenii şi ieşirile în oraş cu aceştia.

Ce nu-i place:

Nu-i place ipocrizia şi minciuna. Simte de cele mai multe ori când este minţit, dar el nu ştie să mintă.


Întrebări şi răspunsuri

Sunt satisfacţiile pe măsura sacrificiilor?

Da, atunci când ajungi să câştigi de pe urma muncii şi sacrificiilor. Pentru mine, cea mai mare satisfacţie este atunci când ridic mâinile de pe ghidon şi văd că am trecut primul linia de sosire.

Se poate face ciclism de performanţă în România?

Dacă se găsesc oameni care să sprijine acest sport, da. Pentru că am văzut mulţi copii plini de ambiţie, dar care au nevoie de condiţii şi sprijin pentru a putea face peformanţă.


Profil:


Nume şi prenume
Sipos Zoltan

Născut:
15 decembrie 1991, Târgu Mureş

Studii:
Liceul sportiv “Sasz Adalbert”

Activitate:
sportiv Mazicon Bucureşti

Stare civilă:
necăsătorit

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite