Ziua fără tutun la Târgu-Mureş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fumatul e un obicei de prost gust.
Fumatul e un obicei de prost gust.

În fiecare an, în joia din a treia săptămână a lunii noiembrie în toate oraşele din România se marchează Ziua Naţională fără Tutun.

Târgu-Mureşul nu putea lipsi de pe harta manifestărilor „antifumat”. Astfel, Centrul de Prevenire Evaluare şi Consiliere Antidrog, Crucea Roşie Mureş şi Direcţia de Sănătate Publică Mureş au lansat acţiunea “Ziua Porţilor Deschise antitutun”.

În cadrul  acţiunii am amenajat un stand cu materiale preventiv-educative, o expoziţie cu mesaj antitutun, vom efectua măsurători ale tensiunii arteriale şi ale monoxidului de carbon în aerul expirat şi, de asemenea, vom acorda consilieri individuale pentru renunţarea la fumat”, a declarat Magda Bercea, directoarea Crucii Roşii Mureş.

Având în vedere că pentru anul 2010 tema propusă pentru Ziua Naţională fără Tutun este „Protejaţi copiii: nu-i lăsaţi să respire fumul dumneavoastră”, Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Mureş, în colaborare cu Clubul Sportiv Şcolar va organiza concursul de şah „Fii nobil”, ca alternativă la consumul de tutun. În timp ce copiii vor juca şah, părinţii vor fi consiliaţi în legătură cu pericolele fumatului pasiv.

Fumătorii sunt aşteptaţi la Real

În această seară de la ora 18.00, mureşenii fumători, fie ei fumători activi sau pasivi, sunt aşteptaţi la standul de informare organizat de Crucea Roşie la hypermarketul Real din Târgu-Mureş.

În cadrul manifestării, celor interesaţi le va fi măsurată gratuit tensiunea arterială, dependenţa la nicotină şi vor avea loc şi discuţii libere despre renunţarea la fumat. „Ziua Naţională fără Tutun doreşte să sensibilizeze şi să crească responsabilitatea tuturor părinţilor, profesorilor, instituţiilor, autorităţilor responsabile pentru a oferi o educaţie pentru o viaţă sănătoasă în vederea evitării consumului de tutun şi pentru a asigura copiilor şi tinerilor o viaţă fără tutun”, a completat Magda Bercea.

Pentru ultimele noutăţi din Mureş, click pe poza de mai jos:  

logo ads
Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite