”Ziua Mondială Fără Tutun”! Campanie anti fumat de Zilele Târgumureșene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Direcţia de Sănătate Publică Mureş, Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Mureş, Primăria Târgu Mureş şi Crucea Roşie Mureş lansează campania de prevenire a consumului de tutun, pentru marcarea “Zilei Mondiale fără Tutun “ –31 mai- în cadrul „Zilelor Târgumureşene.


Tutunul ucide aproape jumătate din utilizatorii săi. Numărul deceselor cauzate de tutun  este de 100 de milioane în secolul 20. Dacă tendinţele actuale continuă, se va ajunge până la un miliard de decese în secolul 21. 
Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a selectat ca temă a celei de a 24-a  Zi Mondiale  fără Tutun "Interferenţa industriei tutunului”. Celebrarea va avea loc sub sloganul „Stop interferenţei industriei tutunului!” şi are ca scop informarea grupurilor ţintă cu privire la  încercările  industriei de tutun din ce în ce în ce mai agresive de a submina măsurile pentru implementarea Convenţiei-cadru a OMS privind controlul tutunului şi contracararea  acestor încercări, din cauza pericolului grav pe care îl reprezintă pentru sănătatea publică .

Direcţia de Sănătate Publică Mureş, Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Mureş, Primăria Municipiului Tîrgu Mureş şi Crucea Roşie Mureş folosesc ca în fiecare an acest prilej pentru a desfăşura o serie de activităţi de sensibilizare a populaţiei privind riscurile generate de consumul de tutun şi pentru promovarea importanţei adoptării unui  stil de viaţă sănătos, cu sfaturi de a renunţa la consumul de tutun, de a informa populaţia cu privire la beneficiile aduse de spaţiile fără fum de ţigară.

Prin activităţile de informare asupra riscurilor consumului de tutun şi de formare de abilităţi de viaţă sănătoasă, ne vom adresa, în primul rând categoriei de vârstă celei mai vulnerabile la consumul de tutun, inclusiv la fumatul pasiv  adolescenţi şi tineri”, declară Dr.Vasile Adrian Mureşan, directorul executiv al DSP Mureș.

În acest sens Direcţia de Sănătate Publică Mureş va desfăşura activităţi informativ - educative adresate atât mediului şcolar, cât şi mediului comunitar, astfel:
-acţiuni interactive adresate persoanelor private de libertate, privind efectele consumului de tutun, măsurarea monoxidului de carbon din aerul exhalat şi distribuirea de materiale informativ - educative
-între orele 10.00 – 14.00, amplasarea unui pavilion în Piaţa Trandafirilor, unde se va măsura  valoarea monoxidului de carbon din aerul exhalat şi a tensiunii arteriale, se vor distribui materiale informative şi se vor purta discuţii cu persoanele interesate
-la Şcoala Generală nr. 7 vor avea loc întâlniri interactive adresate elevilor de gimnaziu cu privire la riscurile consumului de tutun şi distribuirea de materiale informativ – educative.


Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite