Ziua Imnului Național a fost marcată și la Târgu-Mureș

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ciprian Dobre a greșit un vers din imn, în discursul său
Ciprian Dobre a greșit un vers din imn, în discursul său

29 iulie nu este doar ziua referendumului pentru suspendarea sau nu din funcție a președintelui Traian Băsescu. Anual, în această zi, românii sărbătoresc  Ziua Imnului Național.

În această zi, în anul 1848, în Parcul Zăvoi din Râmnicu Vâlcea a fost cântat pentru prima oară în cadru oficial cântecul „Deşteaptă-te, române”. Data de 29 iulie a fost proclamată, în conformitate cu Legea nr. 99/1998, Ziua Imnului Naţional al României – ‘Deşteaptă-te române!’, simbol al unităţii Revoluţiei Române de la 1848.

La Târgu-Mureș au avut loc manifestări organizate cu ocazia acestei sărbători naționale, care au culminat cu discursurile reprezentanților autorităților locale și județene, alături de parada militară și intonarea imnului. Ciprian Dobre, președintele Consiliului Județean Mureș, a greșit, în discursul său,l unul din versurile imnului, afirmând că acesta e ”Preoți cu crucea-n mână, căci oastea e creștină” (n.r. corect e ”preoți cu crucea-n frunte”).

Poemul “Un răsunet” al lui Andrei Mureşanu, scris în vremea Revoluţiei de la 1848, a fost pus pe note în câteva zile de Anton Pann. Imnul de stat al României este alcătuit din unsprezece strofe. La ocazii festive se interpretează strofele 1, 2, 4 şi 11.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite