Zeci de "victime" pe străzile Târgu-Mureşului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Desenele sinistre „decorează” 22 de intersecţii periculoase din oraş
Desenele sinistre „decorează” 22 de intersecţii periculoase din oraş

Atât şoferii, cât şi pietonii din Târgu-Mureş au parte de un peisaj şocant pe străzile din oraş. Desene care înfăţişează conturul unor victime ale accidentelor rutiere „tronează” pe asfalt.

Acestea fac parte dintr-o amplă campanie de prevenire a accidentelor rutiere cauzate de neglijenţa pietonilor. Concret, în weekendul recent încheiat, echipaje de poliţie rutieră, reprezentanţi ARR dar şi un grup de studenţi voluntari, au desenat cu vopsea fluorescentă, pe asfalt, în apropierea intersecţiilor, siluete de victime umane rezultate din accidentele rutiere.

Scopul acţiunii este acela de a conştientiza atât pietonii cât şi conducătorii auto, primii asupra riscurilor la care se expun prin traversarea prin locuri nepermise, ceilalţi vis-a-vis de  deplasarea cu viteză excesivă în apropierea trecerilor pentru pietoni. Neglijenţa pietonilor este principala cauză a accidentelor rutiere în Târgu-Mureş, iar noi încercăm să stopăm acest flagel care duce de multe ori la decesul victimelor”, ne-a declarat Florin Pop, şeful departamentului rutier din cadrul IPJ Mureş.

Amenzi pentru pietonii neglijenţi

În această dimineaţă este programată o amplă acţiune de control pe principalele artere de circulaţie din Târgu-Mureş, în vederea verificării traficului pietonal. Astfel, pe bulevardele 1 Decembrie 1918, 22 Decembrie 1989 şi pe strada Gheorghe Doja vor fi amplasate filtre, iar pietonii care vor traversa neregulamentar vor fi amendaţi cu 137 de lei (67 de lei dacă amenda va fi plătită în maxim 48 de ore). „Am observat că avertismentele nu au efectul scontat, astfel că vom apela direct la amenzi”, a completat Florin Pop.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite