Zeci de mureşence, bătute de soţi. Vezi aici de ce.

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Zeci de mureşence au fost bătute de către soţi foto arhivă
Zeci de mureşence au fost bătute de către soţi foto arhivă

În acest an 180 de mureşence au cerut disperate ajutorul Centrului de Prevenire, Monitorizare şi Combatere a Violenţei în Familie Mureş, după ce au fost bătute de soţi.

Datele statistice înregistrate de către Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Mureş, arată că în primele 11 luni ale anului 2011, au fost înregistrate 6 infracţiuni de mare violenţă săvârşite în familie, dintre care 5 infracţiuni de omor şi 1 tentativă de omor, toate săvârşite pe fondul conflictelor generate de consumul excesiv de alcool.

Acestora, se adaugă 180 de cazuri care au beneficiat de serviciile de asistenţă oferite de către Centrul de Prevenire, Monitorizare şi Combatere a Violenţei în Familie Mureş fiindu-le oferite gratuit servicii de psihoterapie, consiliere psihologică, asistenţă socială şi consiliere juridică.

Cauzele violenţei în familie ar fi consumul de alcool, greutăţile materiale, dar şi lipsa de educaţie. Cel mai adesea, la actele de violenţă asistă şi copiii minori. Ei sunt marcaţi pe viaţă de comportamentele violente la care au asistat, fără a fi neaparat victime directe.

Târgu-Mureş



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite